Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με πρόσωπα κοινής αποδοχής

Θεοχαρόπουλος: Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με πρόσωπα κοινής αποδοχής
Μια κυβέρνηση με 200 βουλευτές θα έχει ισχυρή διαπραγματευτική ικανότητα είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
Την θέση ότι η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με πρόσωπα κοινής αποδοχής διατύπωσε ο πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Θεοχαρόπουλος.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι το κόμμα του έχει ζητήσει εδώ και δύο χρόνια «εθνική συνεννόηση για έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια χωρίς στείρα διχαστική πόλωση».
«Δε στηρίζω  μονοκομματικές κυβερνήσεις.
Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με πρόσωπα κοινής αποδοχής, και με την υποστήριξη όλων των δυνάμεων που θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ.
Μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε 200 βουλευτές έχει ισχυρή διαπραγματευτική ικανότητα να αντικρούσει τις παράλογες απαιτήσεις.
Στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης άβυσσος μας χωρίζει μόνο με τις ακροδεξιές δυνάμεις και εκείνες που θέλουν την Ελλάδα εκτός Ευρώπης» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος έβαλε κατά της κυβέρνησης.
«Η λογική της επιδοματικής ανακύκλωσης της φτώχειας δεν είναι πολιτική κεντροαριστερή», τόνισε ο κ.Θεοχαρόπουλος, προσάπτοντας στην κυβέρνηση και «ιδεοληπτικές εμμονές» σε θέματα δημόσιας διοίκησης, κράτους, αξιοκρατίας και εργασιακών σχέσεων.
«Η κοινωνία δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, η στείρα διχαστική αντιπαράθεση δεν βοηθά πουθενά.
Πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως 3,5 και 4,5% είναι υπερφορολόγηση και δεν την αντέχει η κοινωνία, είναι δογματική λιτότητα.
Τι κάνει αυτή η κυβέρνηση για τα δισεκατομμύρια επιδοτήσεων σε αγροτικά  προγράμματα;
Γιατί δεν δημιουργείται εθνικό σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης;
Είναι άλλο να μη θέλεις πολιτικές δογματικής λιτότητας, εκεί διαφωνούμε με το ΔΝΤ, και άλλο να θέλεις δημοσιονομική εξυγίανση» υπογράμμισε ο κ.Θεοχαρόπουλος.
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην κεντροαριστερά, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι τα δύο στοιχεία που χρειάζονται είναι «ενότητα και ανανέωση, ώστε να μην υπάρχει κατακερματισμός και ανακύκλωση των ίδιων προσώπων και πολιτικών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης