Τελευταία Νέα
Διεθνή

Citigroup: Στα 65 δολάρια ανά βαρέλι η τιμή του Brent έως το τέλος του 2017

Citigroup: Στα 65 δολάρια ανά βαρέλι η τιμή του Brent έως το τέλος του 2017
Όσον αφορά το αμερικανικό αργό η Citigroup εκτιμά ότι η τιμή του θα φθάσει τα 62 δολάρια το βαρέλι έως το τέλος του τρέχοντος έτους
Με την εκτίμηση της Goldman Sachs συντάσσεται και η Citigroup όσον αφορά στο πετρέλαιο, συστήνοντας υπομονή στους επενδυτές, καθώς όπως αναφέρει σε έκθεσή της, η τιμή του Brent πιθανότατα θα φθάσει τα 65 δολάρια το βαρέλι μέχρι το τέλος του 2017.
Όσον αφορά το αμερικανικό αργό (WTI) η Citigroup εκτιμά ότι η τιμή του θα φθάσει τα 62 δολάρια το βαρέλι έως το τέλος του τρέχοντος έτους.
Ως προϋπόθεση για να συμβεί αυτό όμως, οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας θέτουν το θέμα της επέκτασης της συμφωνίας του Ο.Π.Ε.Κ. και των συμμετεχόντων σε αυτήν ανεξάρτητων πετρελαιοπαραγωγών χωρών, προκειμένου να αντιπαλέψουν την αύξηση της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου στις Η.Π.Α.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η τράπεζα «οι παραγωγοί πετρελαίου πρέπει να επεκτείνουν τη συμφωνία τους για την μείωση των αποθεμάτων μέχρι το τέλος του έτους, εν μέσω ανησυχιών ότι η Ρωσία υστερεί στις μειώσεις για τις οποίες δεσμεύτηκε».
Ωστόσο, η τράπεζα υπογραμμίζει, ότι στις αγορές επικρατεί αισιοδοξία για επίτευξη του στόχου της συμφωνίας του Ο.Π.Ε.Κ., κάτι που δείχνει και ο bullish στοιχηματισμός από επενδυτές υπέρ της μείωσης των αποθεμάτων και της αύξησης των τιμών του πετρελαίου.
Παρόμοια σχόλια έκανε νωρίτερα και η Goldman Sachs, η οποία στην έκθεσή της υποστηρίζει, ότι τα υψηλά αποθέματα που έχουν υπονομεύσει την μέχρι τώρα προσπάθεια για αύξηση των τιμών, θα συρρικνωθούν, ζητώντας παράλληλα περισσότερη υπομονή από την αγορά.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης