Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Νευρικότητα στη αγορά των γαλλικών ομολόγων ενόψει των προεδρικών εκλογών

FT: Νευρικότητα στη αγορά των γαλλικών ομολόγων ενόψει των προεδρικών εκλογών
O πρώτος γύρος των γαλλικών εκλογών θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου του 2017
Στην πορεία των γαλλικών ομολόγων ενόψει του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών την προσεχή Κυριακή (23/4/2017) αναφέρονται οι Financial Times.
Όπως επισημαίνεται τα γαλλικά ομόλογα υποαποδίδουν έναντι των βασικών ανταγωνιστών τους στην Ευρώπη, σήμερα (18/4/2017) το πρωί, καθώς οι επενδυτές επέστρεψαν από τις διακοπές του Πάσχα.
Η ζήτηση των επενδυτών για τα 10ετή γαλλικά ομόλογα έχει βυθιστεί στην πρώτη συνεδρίαση, με τις αποδόσεις να αυξάνονται κατά 2 μονάδες βάσης (0,02 ποσοστιαίες μονάδες) ενώ τα αντίστοιχα γερμανικά έχουν υποχωρήσει κατά 1 μονάδα βάσης.
Τα 2ετή γαλλικά ομόλογα μετράνε την ψυχολογία των επενδυτών ενόψει της πιο απρόβλεπτης εκλογικής κούρσας.
Με την ακροδεξιά υποψήφια Marine Le Pen να έχει ένα μικρό προβάδισμα στον πρώτο γύρο των εκλογών, οι κάτοχοι των ομολόγων ζητούν σταθερά ανοδικό premium για να κρατήσουν τα γαλλικά ομόλογα μετά την πρόσφατη άνοδο στις δημοσκοπήσεις του Jean-Luc Mélenchon.
Επισημαίνεται ότι οι Financial Times, αφού συγκέντρωσαν όλες τις δημοσκοπήσεις, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο Melenchon βρίσκεται στo 19%, πίσω ακριβώς από τη Le Pen και τον Emmanuel Macron που και οι δύο βρίσκονται στο 23%.
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει νικητής κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών, οι δυο πρώτοι θα περάσουν στον δεύτερο γύρο που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης