Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Αύξηση +0,9% στις τιμές καταναλωτή, σε ετήσια βάση, τον Μάρτιο 2017

Κίνα: Αύξηση +0,9% στις τιμές καταναλωτή, σε ετήσια βάση, τον Μάρτιο 2017
Σε μηνιαία βάση, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή υποχώρησε κατά -0,3%
Ανάκμαψη κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός τιμών καταναλωτή στην Κίνα τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (12/4) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, μετά το χαμηλό δύο ετών στο οποίο βρέθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Συγκεκριμένα, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή ενισχύθηκε κατά +0,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, καθώς η αύξηση στις τιμές των μη εδώδιμων αντιστάθμισε την πτώση που καταγράφηκε στις τιμές των τροφίμων.
Σημειώνεται ότι οι οικονομολόγοι της Wall Street Journal ανέμεναν η άνοδος του πληθωρισμού να διαμορφωθεί στο +1% όντας αυξημένη κατά +0,1% σε σχέση με τα τελικά αποτελέσματα.
Σε μηνιαία βάση, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή υποχώρησε κατά -0,3% έναντι πτώση της τάξεως του -0,2% που είχει καταγραφεί τον Φεβρουάριο του 2017.
Παράλληλα, η Στατιστική Υπηρεσία εξέδωσε και τα επίσημα στοιχεία που αφορούν τις τιμές παραγωγού, οι οποίες ενισχύθηκαν για έβδομο συνεχόμενο μήνα, και συγκεκριμένα στο +7,6% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2016.
Σε ότι αφορά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε κατά +1,4% σε ετήσια βάση, την ίδια στιγμή που ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού "εκτοξεύθηκε" κατά +7,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης