Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η Wall Street, λόγω των έντονης γεωπολιτικής αβεβαιότητας – Στο -0,14% ο S&P 500

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η Wall Street, λόγω των έντονης γεωπολιτικής αβεβαιότητας – Στο -0,14% ο S&P 500
Η γεωπολιτική αβεβαιότητα αντιστάθμισε και ξεπέρασε σήμερα την άνοδο στο πετρέλαιο αλλά και τα πολύ θετικά οικονομικά στοιχεία για την απασχόληση...
Το «κόκκινο» επικράτησε καθ’ όλη τη σημερινή (11 Απριλίου 2017) διαπραγμάτευση στους τρεις κύρους δείκτες της Wall Street, καθώς οι τεταμένες σχέσεις της Ουάσινγκτον με τη Ρωσία αλλά και τη Βόρεια Κορέα, «σκέπασαν» με αβεβαιότητα τους επενδυτές.
Η πολιτική και γεωπολιτική κατάσταση της εκάστοτε χώρας παίζουν σημαντικό ρόλο, αν όχι τον σημαντικότερο, στο επενδυτικό κλίμα των αγορών, υπερκαλύπτοντας μάλιστα ορισμένες φορές ακόμα και τα οικονομικά μεγέθη…
Εξηγώντας, η γεωπολιτική αβεβαιότητα αντιστάθμισε και ξεπέρασε σήμερα την άνοδο στο πετρέλαιο αλλά και τα πολύ θετικά οικονομικά στοιχεία για την απασχόληση της αμερικανικής οικονομίας, που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα.
Ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500 έκλεισε με απώλειες της τάξης του 0,20%, στις 2.353,78 μονάδες, αν και έφτασε και χαμηλότερα ενδοσυνεδριακά, ενώ ο Dow Jones Indyustrial Average 30 υποχώρησε με μικρότερη ένταση, στις 20.651,30 μονάδες (-0,03%).
Υψηλότερες απώλειες σημείωσε ο τεχνολογικός Nasdaq, κλείνοντας στις 5.866,77 μονάδες.
Επισημαίνεται ότι το ADR της Εθνικής Τράπεζας κατέγραψε κέρδη 1,11%, στα 0,265 δολάρια.
Το αρνητικό κλίμα στη Wall αναμένεται να συνεχιστεί και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, αν ληφθούν υπόψη οι δηλώσεις και η ανυποχώρητη στάση των Η.Π.Α., της Μόσχας, της Βορείου Κορέας αλλά και του Ιράν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης