Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αύριο 12/4 η συνάντηση Τσίπρα με τη διοίκηση της Fraport – Ολοκληρώθηκε η παραχώρηση των 14 αεροδρομίων

Αύριο 12/4 η συνάντηση Τσίπρα με τη διοίκηση της Fraport – Ολοκληρώθηκε η παραχώρηση των 14 αεροδρομίων
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 π.μ στο Μέγαρο Μαξίμου
Συνάντηση με τη διοίκηση της Fraport Greece και τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας κ. Stephan Schulte θα έχει αύριο, Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2017, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 π.μ στο Μέγαρο Μαξίμου.
Νωρίτερα σήμερα, 11 Απριλίου 2017, ολοκληρώθηκε η συμφωνία παραχώρησης των αεροδρομίων για 40 χρόνια μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Fraport Greece, μετά και την υπογραφή των αρμοδίων υπουργών, Οικονομικών Ευκλειδη Τσακαλώτου, ο Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και ο Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.
Εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ, υπέγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Αντώνης Λεούσης.
Ο επενδυτής κατέβαλλε το εφάπαξ τίμημα ύψους 1,234 δισ. ευρώ, ενώ η συνολική οικονομική συμφωνία, στο πλαίσιο του διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού που διενήργησε το ΤΑΙΠΕΔ, προβλέπει επιπλέον 22,9 εκατ. ευρώ ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό, καθώς και κυμαινόμενη μεταβλητή αμοιβή που υπολογίζεται κατά έτος 28,6% των Κερδών προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων των αεροδρομίων. Συνολικά το ύψος των παραπάνω εσόδων θα ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ στη χρονική διάρκεια της παραχώρησης.
Πλέον του ανωτέρω εφάπαξ και ετήσιου (σταθερού και μεταβλητού) τιμήματος, το Ελληνικό Δημόσιο προσδοκά σωρευτικά φορολογικά, κοινωνικά και άλλα οφέλη ύψους μέχρι 4,6 δισ. ευρώ.
Στον ιδιώτη επενδυτή παραχωρείται η χρήση, λειτουργία, ανάπτυξη και εκμετάλλευση των αεροδρομίων για περίοδο 40 ετών.
Σε αεροδρόμια υψηλής στρατιωτικής δραστηριότητας (δηλαδή των Χανίων και του Ακτίου) δεν παραχωρείται ο χώρος των διαδρόμων προσγείωσης και των τροχιοδρόμων, ο οποίος και παραμένει στην Πολεμική Αεροπορία, παρά μόνο ο αεροσταθμός και ο χώρος στάθμευσης των αεροπλάνων πολιτικής αεροπορίας, ενώ ο παραχωρησιούχος θα πληρώνει το Δημόσιο για τη χρήση των κοινών υποδομών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης