Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Προετοιμαστείτε έρχεται ράλι 30% στις μετοχές, ο S&P 500 στις 3000 μον.

Morgan Stanley: Προετοιμαστείτε έρχεται ράλι 30% στις μετοχές, ο S&P 500 στις 3000 μον.
Κατά την Morgan Stanley είναι πολύ πιθανό να δούμε τον Standad and Poor’s πάνω από τις 3000 μονάδες όπου θα ολοκληρωθεί ο ανοδικός κύκλος των χρηματιστηριακών αγορών.
Υπεραισιόδοξη εμφανίζεται η Morgan Stanley για τα χρηματιστήρια καθώς προβλέπει άνοδο στις μετοχές έως 30%.
Έτσι, προβάλλοντας μια αξιοσημείωτη δόση αισιοδοξίας σε μια εποχή που δραματικές αλλαγές είναι καθημερινό σχεδόν φαινόμενο ο Chief Investment Officer της Morgan Stanley, γράφει ότι «αν και η αισιοδοξία είναι ένα φαινόμενο στο τέλος του κύκλου, η ιστορία μας λέει τα καλύτερα αποτελέσματα έρχονται συχνά στο τέλος.
Χρειάστηκαν συνολικά 8 ολόκληρα χρόνια για να φτάσουμε εδώ, αλλά η Wall Street και οι υπόλοιπες διεθνείς αγορές τελικά αρχίζουν να αισθάνονται λίγο καλύτερα για το μέλλον»
Σε κάθε περίπτωση, η βάση για την αισιοδοξία της Morgan Stanley είναι η οικονομική ανάκαμψη και η ευφορία Trump που αναθερμαίνει την οικονομία.
Κατά την Morgan Stanley είναι πολύ πιθανό να δούμε τον Standad and Poor’s πάνω από τις 3000 μονάδες όπου θα ολοκληρωθεί ο ανοδικός κύκλος των χρηματιστηριακών αγορών.
Η ιστορία αποδεικνύει ότι «το τέλος του κύκλου είναι συχνά το καλύτερο.
Σκεφτείτε τι έγινε το 1999 ή 2006-2007.
Σε έναν κόσμο χαμηλής απόδοσης, οι επενδυτές δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να χάσουν.
Η κυκλική ανάκαμψη που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο έχει λιγότερο να κάνει με τον Πρόεδρο Trump και περισσότερο με την παγκόσμια οικονομική συγκυρία που έφθασε στον πυθμένα το  πρώτο τρίμηνο του 2016.
Ο Trump απλά έκανε «τούρμπο» τον ανοδικό κύκλο επιδρώντας θετικά στις αγορές.
Η Morgan Stanley ήδη από τις αρχές Ιανουαρίου 2017 σε έκθεση της τόνιζε εάν οι επενδυτές είναι έτοιμοι για το Euphoria».
Η βασική αρχή στηρίζεται σε τέσσερα στάδια που ανέλυσε ο Sir John Templeton του κύκλου επενδύσεων:
«αγορές Bull γεννιούνται στην απαισιοδοξία, αναπτύσσονται με τον σκεπτικισμό, ωριμάζουν στην αισιοδοξία και πεθαίνουν στην φάση της ευφορίας»
Προς το τέλος του κύκλου οι επενδυτές αγοράζουν μετοχές μόνο στην κορυφή της φούσκας, όπως συνέβη τόσο το 1999 όσο και το 2007, και προσευχόμαστε για το καλύτερο;
Η αποτίμηση των μετοχών παραμένει σε λογικά επίπεδα σε έναν κόσμο χαμηλών επιτοκίων.
Όμως τα ασφάλιστρα κινδύνου των μετοχών (ERPs) είναι εξαιρετικά αυξημένα αλλά τείνουν να εξομαλυνθούν.
Ο στόχος για τον S&P 500 σε βάθος 12-μηνών είναι οι 2700 μονάδες.
Στην χειρότερη περίπτωση ο S&P 500 θα υποχωρήσει στις  2.100 μονάδες και βασικό σενάριο 2.700 μονάδες και αισιόδοξο σενάριο 3.000 μονάδες ή +30%...





(Πρώτη ενημέρωση 20:20, 10 Απριλίου 2017)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης