Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Στους δρόμους πάλι οι διαδηλωτές κατά του προέδρου Maduro – Κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα

Βενεζουέλα: Στους δρόμους πάλι οι διαδηλωτές κατά του προέδρου Maduro – Κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα
Μερίδα ατόμων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης του προέδρου Maduro, κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα
Τους δρόμους του Καράκας και άλλων πόλεων της Βενεζουέλας κατέκλυσαν σήμερα διαδηλωτές, διαμαρτυρόμενοι για την απαγόρευση που επιβλήθηκε από τις αρχές στον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Henrique Capriles, να καταλαμβάνει δημόσια αξιώματα.
Μάλιστα, μερίδα ατόμων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης του προέδρου Nicolas Maduro, κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «όχι στη δικτατορία!» και «Capriles για πρόεδρο».
Πάντως, οι αρχές, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται ενόψει κινητοποιήσεων, έκλεισαν σταθμούς του μετρό στο Καράκας και εγκατέστησαν οδοφράγματα και σημεία ελέγχου σε κεντρικές λεωφόρους.
Η 27χρονη δικηγόρος Gikeissy Diaz, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση φοβάται.
 Εάν δεν φοβόταν, δεν θα έκλεινε τους δρόμους.
Δεν θα απέκλειε τον Capriles».
Η ίδια  δήλωσε ότι η μισοί από τους συμφοιτητές της έφυγαν από την χώρα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, κάτι που σκέφτεται και η ίδια να κάνει.
Σημειώνεται ότι στον δύο φορές υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές και νυν κυβερνήτη της πολιτείας Μιράντα, Henrique Capriles, πολλοί βλέπουν τον καλύτερο δυνατό υποψήφιο της αντιπολίτευσης στην εκλογική αναμέτρηση του 2018, αν και χθες απαγορεύτηκε στον ίδιο να καταλαμβάνει δημόσια αξιώματα για ένα διάστημα 15 ετών.
Στο μεταξύ, ο νέος αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Tareck El Aissami δήλωσε ότι η αποψινή πορεία είναι "παράνομη και αντισυνταγματική".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης