Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk: Το χτύπημα των ΗΠΑ στη Συρία δείχνει αποφασιστικότητα ενάντια στις επιθέσεις με χημικά

Tusk: Το χτύπημα των ΗΠΑ στη Συρία δείχνει αποφασιστικότητα ενάντια στις επιθέσεις με χημικά
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε ότι η ΕΕ θα συνεργαστεί με την Ουάσινγκτον προκειμένου να τερματιστεί η βαρβαρότητα στη Συρία
Υπέρ της σημερινής (7/4) επίθεσης των ΗΠΑ στη Συρία τάχθηκε πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, τονίζοντας ότι η εν λόγω κίνηση δείχνει την αποφασιστικότητα της Δύσης ενάντια στις πρόσφατες χημικές επιθέσεις του καθεστώτος Assad.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Tusk, "το χτύπημα των ΗΠΑ δείχνει αναγκαία αποφασιστικότητα ενάντια στις βάρβαρες χημικές επιθέσεις", αναφερόμενος στις πρόσφατες αεροπορικές του συριακού καθεστώτος στην πόλη Ιντλίμπ, η οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων αμάχων πολιτών.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατέστησε σαφές ότι η ΕΕ "θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ προκειμένου να τερματιστεί η βαρβαρότητα στη Συρία".
Υπενθυμίζουμε ότι χθες (6/4) η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να "καταδικάσει έντονα" την χημική επίθεση στη Συρία, κατηγορώντας παράλληλα το καθεστώς του Assad για το εν λόγω περιστατικό.
"Η ΕΕ καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να συσπειρωθεί και να καταδικάσει έντονα την επίθεση στο Χαν Σεικούντ, διασφαλίζοντας την ταχεία, ανεξάρτητη και αμερόληπτη έρευνα για την επίθεση", ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των Βρυξελλών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης