Τελευταία Νέα
Οικονομία

FT: Οι Dijsselbloem και Moscovici ελπίζουν για συμφωνία στο σημερινό (7/4) Eurogroup

FT: Οι Dijsselbloem και Moscovici ελπίζουν για συμφωνία στο σημερινό (7/4) Eurogroup
Ο πρόεδρος του Eurogroup έκανε λόγο για «θετική αύρα»
Στο εν εξελίξει Eurogroup στη Μάλτα όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το ελληνικό πρόγραμμα αναφέρονται οι Financial Times.
Με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, αλλά και του Ευρωπαίου επιτρόπου Pierre Moscovici, η εφημερίδα κάνει λόγο για θετικό κλίμα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Dijsselbloem έκανε λόγο για «θετική αύρα» σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της σχετικά με τις περικοπές συντάξεων και άλλων μεταρρυθμίσεων που πρέπει να υιοθετήσει η Αθήνα με αντάλλαγμα την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Ο ίδιος προσερχόμενος στο Eurogroup επεσήμανε ότι οι εντατικές συνομιλίες με την Ελλάδα αυτή την εβδομάδα «έχουν φέρει αποτελέσματα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Eurogroup συναντήθηκε χθες (6/4/2017) με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, ενώ νωρίς σήμερα (7/4/2017) το πρωί ο ίδιος είχε επαφές και με άλλους υπουργούς.
Από την πλευρά του ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Pierre Moscovici δήλωσε στους δημοσιογράφους: «σήμερα είναι μια μέρα που είναι σημαντική γιατί ο καθένας θα πρέπει να δεσμευτεί για το περίγραμμα της συμφωνίας».
Σύμφωνα με τους Financial Times, μια συμφωνία θα ανοίξει το δρόμο ώστε να ξεπεραστούν ένα από τα πολλά βασικά εμπόδια ώστε να συμμετέχει και το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Εξάλλου, η συμμετοχή του ΔΝΤ θεωρείται κλειδί για το Βερολίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης