Τελευταία Νέα
Κοινωνία

SINUS: Υπέρ της εξόδου από την ΕΕ το 36% των Ελλήνων - «Για την κρίση φταίνε οι προηγούμενοι»

SINUS: Υπέρ της εξόδου από την ΕΕ το 36% των Ελλήνων - «Για την κρίση φταίνε οι προηγούμενοι»
Το ποσοστό δυσπιστίας των νέων στην Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο σε σύγκριση με τις άλλες χώρες και αγγίζει το 67%...
Υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσεται το 36% των Ελλήνων πολιτών, μία επίδοση που ήταν η υψηλότερη στην έρευνα «Generation What» που διενήργησε το ανεξάρτητο Ινστιτούτο Ψυχολογικών και Κοινωνικοοικονομικών Ερευνών SINUS.
Ειδικότερα, όπως απορρέει από τη δημοσκόπηση, το 82% των νέων, 18 έως 34 ετών, στην Ευρώπη απαντά ότι δεν έχει καθόλου ή ελάχιστη μόνο εμπιστοσύνη, ενώ το 71% του συνόλου των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί να βγει η χώρα τους από την Ε.Ε.
Οι αναλυτές τσε έρευνας αποδίδουν τους λόγους της νεανικής δυσπιστίας προς την πολιτική στις άλυτες κοινωνικές προκλήσεις, όπως πχ. την κοινωνική ανισότητα, την κλιματική αλλαγή ή τη διαφθορά.
Το ποσοστό δυσπιστίας των νέων στην Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο σε σύγκριση με τις άλλες χώρες και αγγίζει το 67%, ενώ στη Γερμανία είναι το μικρότερο με 23%.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, οι νέοι Έλληνες σε ποσοστό 76% και οι νέοι Ιταλοί με 73%, ανήκουν στη νεότερη γενιά Ευρωπαίων που θεωρεί ότι για την οικονομική κατάσταση και την αστάθεια στη χώρα τους φταίει η προηγούμενη γενιά.
Ιδιαίτερα ανήσυχοι για το φαινόμενο του εθνικισμού στην Ευρώπη εμφανίζονται κυρίως οι Έλληνες, σε ποσοστό 80% και οι Γερμανοί σε ποσοστό 78%.
Παρά τα προβλήματα η πλειοψηφία των νέων Ευρωπαίων δήλωσε ότι επιθυμεί να παραμείνει η χώρα τους στην Ε.Ε.
Το μικρότερο ποσοστό εκείνων που θέλουν έξοδο από την ΕΕ καταγράφηκε στη Γερμανία με 9% και το μεγαλύτερο στην Ελλάδα με 38%.
Η έρευνα έδειξε επίσης ότι περισσότερο από όλους στην Ε.Ε. οι Έλληνες γονείς ανησυχούν για τα παιδιά τους σε ποσοστό 86%, με τους Ιταλούς να έρχονται δεύτεροι σε ποσοστό 80%.
Γενικά πάντως οι νέοι χωρών της νότιας Ευρώπης αντικρίζουν το μέλλον με απαισιοδοξία.
Η Ελλάδα έρχεται στην τρίτη θέση με 47%, ενώ στην πρώτη θέση είναι η Ιταλία με 53%.
Το αντίθετο συμβαίνει όταν πρόκειται για το μέλλον των δικών τους παιδιών. Οι νέοι Έλληνες τρέφουν την ελπίδα περισσότερο από κάθε άλλο συνομήλικό τους Ευρωπαίο ότι τα παιδιά τους θα έχουν τουλάχιστον καλύτερη τύχη από τη δική τους, θεωρώντας προφανώς ότι οι ίδιοι ζουν χειρότερα.
Σε ό,τι αφορά τέλος το προσφυγικό η πλειοψηφία της νέας γενιάς στην ΕΕ εμφανίζεται ανοιχτή.

Infografik Jugendliche Europa EU ENG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης