Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pew Research: Αρνητική άποψη για Ρομά, Εβραίους και Μουσουλμάνους έχουν οι Έλληνες, Ιταλοί και Ούγγροι

Pew Research: Αρνητική άποψη για Ρομά, Εβραίους και Μουσουλμάνους έχουν οι Έλληνες, Ιταλοί και Ούγγροι
Για ανεξήγητο λόγο, το 55% των Ελλήνων έχει αρνητική άποψη για τον εβραϊκό λαό… 
Αρνητική άποψη έχει για τις μειονότητες στο εσωτερικό της χώρας η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών σε Ελλάδα, Ουγγαρία και Ιταλία, όπως απορρέει από την έρευνα του Ινστιτούτου Pew Research Center.
Ειδικότερα, το 82%, 67% και 64% των πολιτών σε Ιταλία, Ελλάδα και Ουγγαρία δεν βλέπουν με καλό μάτι τους Ρομά, ενώ για τους Μουσουλμάνους οι επιδόσεις είναι 69%, 65% και 72%.
Όπως γίνεται αντιληπτό και από τον παρακάτω πίνακα, τα ποσοστά είναι κατά πού υψηλότερα σε σχέση με τον μέσο όρο των 10 ευρωπαϊκών χωρών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση.
Σε ό,τι αφορά στους Εβραίους, τα πράγματα είναι καλύτερα στην Ευρώπη, με εξαίρεση την… Ελλάδα.
Για ανεξήγητο λόγο, το 55% των Ελλήνων έχει αρνητική άποψη για τον εβραϊκό λαό…



Απειλή για τη χώρα θεωρούν τους μετανάστες έξι στους δέκα Έλληνες

Ως μία απειλή αντιλαμβάνονται έξι στους δέκα Έλληνες την παρουσία μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, όπως απορρέει από προηγούμενη έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών.
Ειδικότερα, το 65% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι οι μετανάστες κάνουν κακό στην ελληνική οικονομία, το 59% ότι τους παίρνουν τις δουλειές, ενώ το 59% σημειώνει ότι κάνουν μεγαλύτερη χρήση των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας από όσο συνεισφέρουν σε επίπεδο φόρων.
Την ίδια στιγμή, το 63% των Ελλήνων πιστεύει η χώρα έχει γίνει χειρότερο μέρος για να ζει κανείς εξαιτίας της μετανάστευσης, ενώ το 57% τονίζει ότι η πολιτιστική ζωή υποβαθμίζεται λόγω των μεταναστών, αντί να εμπλουτίζεται.
Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα ερωτήματα της δημοσκόπησης, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων εκτιμά η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να είναι γενναιόδωρη στην απόδοση του καθεστώτος του πρόσφυγα σε όσους το ζητάνε, ενώ το 44,4% πιστεύει ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους μετανάστες που έφτασαν στη χώρα με το πρόσφατο κύμα λίγο ή πολύ καλύτερα σε σχέση με τους γηγενείς, το 29,2% ότι τους αντιμετωπίζει το ίδιο και το 26,5% λίγο ή πολύ χειρότερα.
Ιδιαίτερα αρνητική είναι η στάση των Ελλήνων απέναντι στους μουσουλμάνους, καθώς το 40% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι δεν πρέπει να έχουμε καθόλου μουσουλμάνους μετανάστες στη χώρα, ενώ άλλοι τέσσερις στους δέκα ότι θα πρέπει να έχουμε πολύ λίγους.
Άλλωστε, και στην πανευρωπαϊκή έρευνα που δημοσίευσε τον Φεβρουάριο 2017 μήνα το Βρετανικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων «Chatham House», οι Έλληνες ερωτώμενοι απάντησαν σε ποσοστό 58% ότι η μετανάστευση από τις μουσουλμανικές χώρες θα έπρεπε να σταματήσει.
Η έρευνα διεξήχθη με τη διαδικασία των συνεντεύξεων σε 505 μετανάστες και 827 Έλληνες, ηλικίας 15 ετών και άνω, που ζουν σε μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης