Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησαν οι λιανικές πωλήσεις τον Μάρτιο 2017 - Στις 49,5 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Υποχώρησαν οι λιανικές πωλήσεις τον Μάρτιο 2017 - Στις 49,5 μονάδες ο PMI
Ο μεγαλύτερος βαθμός συρρίκνωσης στον κλάδο καταγράφηκε σε Γαλλία και Ιταλία
Σε αρνητικό έδαφος παρέμειναν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη για τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με το σχετικό δείκτη της Markit, καταγράφοντας μάλιστα περαιτέρω συρρίκωνση η οποία τις οδήγησε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 49,5 μονάδες, έναντι 49,9 μονάδων τον Φεβρουάριο 2017, ενώ σημαντική είναι και η πτώση του κλάδου σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, όταν και είχει σημειωθεί ανάπτυξη.
Καθοριστικό ρόλο στην εν λόγω πτώση διαδραμάτισε η επιπλέον υποχώρηση του κλάδου στην Ιταλία, με τον PMI να "βυθίζεται" στις 45,1 μονάδες, ενώ σε αρνητικό έδαφος βρέθηκε μετά από τον περασμένο Νοέμβριο και ο κλάδος στη Γαλλία, όπου ο PMI βρέθηκε στις 49,4 μονάδες.
Στον αντίποδα, ανοδικά κινήθηκαν για έναν ακόμα μήνα οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία, καταγράφοντας μάλιστα υψηλά έξι μηνών, με τον PMI να διαμορφώνεται στις 52,5 μονάδες, ωστόσο δεν ήταν ικανός να αντισταθμίσει τους ρυθμούς συρρίκνωσης των υπολοίπων χωρών.
Παράλληλα, ο ρυθμός στελέχωσης παρέμεινε σε θετικό έδαφος για έναν ακόμα μήνα, επεκτείνοντας το σχετικό "σερί" του στους 17 συναπτούς μήνες, ωστόσο ο ρυθμός δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας ήταν περισσότερο ήπιος σε σχέση με τον Φεβρουάριο.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης