Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Άνοδος 5% στα χρηματιστήρια παγκοσμίως έως το τέλος του 2017 - Συστημική απειλή η Le Pen

tags :
Citigroup: Άνοδος 5% στα χρηματιστήρια παγκοσμίως έως το τέλος του 2017 - Συστημική απειλή η Le Pen
Οι αναλυτές της Citigroup εκτιμούν ότι ενδεχόμενη νίκη της Le Pen αποτελεί «συστημική απειλή στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές»
Οι μετοχές παγκοσμίως αναμένεται να ενισχυθούν κατά 5% έως το τέλος του έτους, καθώς τυχόν παρατεταμένες ανησυχίες για επικείμενη οικονομική κατάρρευση περιορίζονται, σύμφωνα με τους οικονομολόγους της Citigroup.
«Αναμένουμε ότι οι μετοχές παγκοσμίως θα ενισχυθούν κατά 5% μέχρι το τέλος του 2017 (και) με τα θεμελιώδη μεγέθη να βελτιώνονται, τις αποτιμήσεις λογικές και τα επιτόκια να παραμένουν χαμηλά αναβαθμίζουμε την Ευρώπη, με εξαίρεση το Ηνωμένο Βασίλειο, σε overweight» αναφέρεται στην ανάλυση.
Εξάλλου, οι αναλυτές της τράπεζας προβλέπουν ότι όλες οι μεγάλες αγορές θα παρουσιάσουν υγιή αύξηση των κερδών ανά μετοχή το 2017 που θα μπορούσαν να αποτελέσουν την πρώτη συγχρονισμένη ανάκαμψη μέσα σε σχεδόν μία 10ετία.
Οι αναλυτές της τράπεζας αναφέρθηκαν στην άνοδο της οικονομικής ανάκαμψης παγκοσμίως, στην αύξηση των τιμών των βασικών εμπορευμάτων και στην υποχώρηση του πολιτικού ρίσκου στην Ευρώπη για το bullish outlook της.

Η νίκη της Le Pen «συστημική απειλή στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές»

Παρά το bullish outlook για τις μετοχές, οι οικονομολόγοι της Citigroup επεσήμαναν ότι δεν θα ήταν συνετό για τους επενδυτές να παραβλέπουν τις επιπτώσεις των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας.
Δεδομένης της πρόθεσης της Marine Le Pen για αποχώρηση της Γαλλίας από την ευρωζώνη, η Citigroup υποστηρίζει ότι η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο για τις χρηματοοικονομικές αγορές κι από το Brexit.
«(Μια νίκη της Le Pen) θα είναι ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα από ό,τι η έξοδος τους Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
Θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάλυση του ενιαίου νομίσματος και αποτελεί συστημική απειλή για τις χρηματοπιστωτικές αγορές παγκοσμίως» αναφέρουν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης