Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε υψηλά 6 ετών το επιχειρηματικό κλίμα τον Μάρτιο 2017 - Στις 56,4 μονάδες ο σύνθετος PMI

Ευρωζώνη: Σε υψηλά 6 ετών το επιχειρηματικό κλίμα τον Μάρτιο 2017 - Στις 56,4 μονάδες ο σύνθετος PMI
Γερμνανία και Γαλλία κατέγραψαν τη σημαντικότερη άνοδο μεταξύ των χωρών της ζώνης του ευρώ
Σε υψηλά σχεδόν έξι ετών βρέθηκε το επιχειρηματικό κλίμα στην Ευρωζώνη για τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (5/4) στοιχεία της Markit, καταγράφοντας το ισχυρότερο τρίμηνο από τα μέσα του 2011.
Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 56,4 μονάδες, έναντι 56 μονάδων τον Φεβρουάριο του 2017, γεγονός που συνιστά την υψηλότερη τιμή των τελευταίων 71 μηνών.
Πλέον, το επιχειρηματικό κλίμα στη ζώνη του ευρώ βρίσκεται σε ρυθμούς ανάπτυξης για 45ο συνεχόμενο μήνα, αποτυγχάνοντας ωστόσο να ταυτιστεί με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στις 56,7 μονάδες.
Αναλυτικότερα, τόσο ο κλάδος υπηρεσιών, όσο και ο μεταποιητικός κλάδος σημείωσαν την ισχυρότερη άνοδο των τελευταίων έξι ετών, με τον δεύτερο κλάδο μάλιστα να ξεπερναέι τον πρώτο για δέκατο συνεχόμενο μήνα.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, Γερμανία και Γαλλίας σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις, καταγράφοντας και οι δύο υψηλά 70 μηνών, στις 57,1 και 56,8 μονάδες αντίστοιχα.
Παράλληλα, τον Μάρτιο καταγράφηκε η ισχυρότερη επίεδοση στις νέες εργασίες από τον Απρίλιο του 2011, γεγονός που βοήθησε στην περαιτέρω στελέχωση στον ιδιωτικό τομέα.
Μάλιστα, ο ρυθμός στελέχωσης ήταν ο ισχυρότερος εδώ και εννιάμιση χρόνια, με την ανάπτυξης να επικεντρώνεται κυρίως στις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες την Ευρωζώνης.
Σε ότι αφορά την αισιοδοξάι των επιχειρήσεων, αυτή βρέθηκε σε νέα επίπεδα ρκόρ, όντως βελτιωμένη στον κλάδο υπηρεσιών, και παραμένοντας ψηλά στον μεταποιητικό κλάδο.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης