Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε υψηλά 70 μηνών το επιχειρηματικό κλίμα τον Μάρτιο 2017 - Στις 57,1 μονάδες ο σύνθετος PMI

Γερμανία: Σε υψηλά 70 μηνών το επιχειρηματικό κλίμα τον Μάρτιο 2017 - Στις 57,1 μονάδες ο σύνθετος PMI
Ο μέσος όρος του δείκτη της Markit για το πρώτο τρίμηνο του 2017 διαμορφώθηκε στις 56 μονάδες
Σημαντική άνοδο κατέγραψε για δεύερο συνεχόμενο μήνα το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (5/4) στοιχεία της Markit, καταγράφοντας μάλιστα την υψηλότερη τιμή των τελευταίων 70 μηνών.
Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 57,1 μονάδες, έναντι 56,1 μονάδων τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας την ταχύτερη ανάπτυξη από τον Μάιο του 2011.
Αναλυτικότερα, ο μεταποιητικός κλάδος ενισχύθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών, ενώ σε υψηλά ενός έτους βρέθηκε και ο κλάδος υπηρεσιών, κυρίως λόγω της ανόδου στις νέες εργασίες.
Σε ότι αφορά τον μέσο όρο του πρώτου τριμήνου για το 2017, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 56 μονάδες, με τη στελέχωση των επιχειρήσεων να ενισχύεται σημαντικά, και την αισιοδοξία του κλάδου να αγγίζει υψηλά σχεδόν τεσσάρων ετών.
Να σημειώσουμε ότι τα τελευταία στοιχεία για τον PMI ενισχύουν την πρόβλεψη της Markit για το ΑΕΠ της χώρας το 2017, στο 1,9% το οποίο εφόσον επιβεβαιωθεί να αποτελεί την ιθσχυρότερη ανάπτυξη από το 2011.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης