Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Σε μεγάλες περικοπές 7.800 θέσεων εργασίας προχωράει η Commerzbank

Handelsblatt: Σε μεγάλες περικοπές 7.800 θέσεων εργασίας προχωράει η Commerzbank
Οι περικοπές θέσεων εργασίας πρόκειται να πλήξουν σχεδόν το σύνολο των διευθύνσεων και τμημάτων της Commerzbank
Σε τεράστιες περικοπές 7.800 θέσεων εργασίας σχεδιάζει να προχωρήσει η δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα Commerzbank, όπως ενημέρωσε σήμερα Τρίτη 5 Απριλίου 2017 η διοίκηση το εργασιακό συμβούλιο της τραπέζης.
Αυτό αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, σύμφωνα με την οποία η μείωση των θέσεων εργασίας αποτελεί μέρος ευρείας αναδιάρθρωσης που είχε ανακοινώσει πέρυσι η Commerzbank
Η εφημερίδα επικαλείται γνώση εσωτερικού εγγράφου του εργασιακού συμβουλίου της τραπέζης, σύμφωνα με το οποίο οι περικοπές θέσεων εργασίας πρόκειται να πλήξουν σχεδόν το σύνολο των διευθύνσεων και τμημάτων της.
Τον Σεπτέμβριο του 2016, η Commerzbank είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να μειώσει το προσωπικό της κατά 9.600 άτομα, αριθμός που συνιστά περισσότερο από το ένα πέμπτο του εργαζομένων σε αυτήν.
Όμως, το εργατικό συνδικάτο Verdi είχε σπεύσει να διευκρινίσει τότε, ότι ο πραγματικός αριθμός της μείωσης των θέσεων εργασίας στην πραγματικότητα θα ήταν μικρότερος, λόγω ήδη συμπεφωνημένων μειώσεων, αλλά και της υιοθέτησης της μεθόδου φυσικής απομείωσης του προσωπικού μέσω μη αντικαταστάσεων συνταξιοδοτούμενων υπαλλήλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης