Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες στη Wall Street – Στραμμένο στη συνάντηση Trump και Κινέζου Προέδρου το βλέμμα των επενδυτών

Οριακές απώλειες στη Wall Street – Στραμμένο στη συνάντηση Trump και Κινέζου Προέδρου το βλέμμα των επενδυτών
Τις απώλειες περιορίζει σήμερα η συνεχόμενη άνοδος στην τιμή του πετρελαίου
Στο ίδιο κλίμα που έκλεισε χθες ξεκίνησε τη σημερινή, 4 Απριλίου 2017, συνεδρίαση η Wall Street, με το βλέμμα των περισσοτέρων να είναι στραμμένο μεταξύ άλλων στην επικείμενη σύνοδο κορυφής του Donald Trump με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, την ερχόμενο διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής.
Τις απώλειες περιορίζει σήμερα η συνεχόμενη άνοδος στην τιμή του πετρελαίου, με το αργό να βρίσκεται, περί τις 16:35, στα 50,6 δολάρια (+0,78%) και το Brent στα 53,6 δολάρια ανά βαρέλι (+0,92%).
Ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500 υποχωρεί 0,2%, στις 2.355,65 μονάδες, με τον βιομηχανικό Dow Jones Industrial Average να καταγράφει μικρότερες απώλειες (0,08%), στις 20.642,59 μονάδες.
Την ίδια στιγμή, ο τεχνολογικός δέκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 0,13%, στις 5.887,08 μονάδες.
Εκτός από την (μεγάλη) αναμονή των αναπτυξιακών πολιτικών που υποτίθεται ότι θα εφαρμόσει προσεχώς ο Αμερικάνος Πρόεδρος Donald Trump, οι επενδυτές αποτιμούν αρνητικά και τα χθεσινά στοιχεία για τον μεταποιητικό κλάδο της αμερικανικής οικονομίας, ο οποίος αναπτύχθηκε με βραδύτερο ρυθμό αναπτύχθηκε σε μηνιαία βάση τον Μάρτιο του 2017, καθώς ο σχετικός δείκτης ISM διαμορφώθηκε στις 57 μονάδες, έναντι 57,7 μονάδες το Φεβρουάριο του ιδίου έτους.
Σημειώνεται ότι μία τιμή άνω των 50 μονάδων για τον δείκτη συνεπάγεται μεγέθυνση, κάτω των 50 συρρίκνωση και ίση με 50 αμεταβλητότητα.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, οι κατασκευαστικές δαπάνες αυξήθηκαν το Φεβρουάριο κατά 0,8%, στο 1,193 τρισ. δολάρια.
Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Απρίλιο του 2006, ενώ και τον Ιανουάριο οι κατασκευαστικές δαπάνες είχαν μειωθεί 0,4%.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης