Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πετρόπουλος: Αποδίδει ο ΕΦΚΑ - Ακόμα μεγαλύτερο το πλεόνασμα στα έσοδα το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2017

Πετρόπουλος: Αποδίδει ο ΕΦΚΑ - Ακόμα μεγαλύτερο το πλεόνασμα στα έσοδα το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2017
Ισχυρό επιχείρημα στη διαπραγμάτευση η απόδοση του ΕΦΚΑ υπογράμμισε ο υφυπουργός Εργασίας
Την εκτίμηση πως το πλεόνασμα στα έσοδα του ΕΦΚΑ για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου του 2017 θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από τα περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ που ανακοινώθηκαν διατύπωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Τ. Πετρόπουλος.
«Δεν είναι έκπληξη, είχαμε προετοιμάσει αναλυτικά το σχέδιο για την καλύτερη είσπραξη εισφορών», είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Πετρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «μπορούμε να πάμε και καλύτερα, αρκεί να επανέλθουν στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης όλοι αυτοί που αδυνατούσαν να καταβάλλουν εισφορές κατά το παρελθόν, επειδή ήταν πάρα πολύ υψηλές και πάνω από τις οικονομικές τους δυνατότητες με βάση τις ασφαλιστικές κατηγορίες που ίσχυαν σε όλους τους φορείς».
«Πλέον το 80% των ασφαλισμένων ελεύθερων επαγγελματιών καταβάλλει την ελάχιστη εισφορά και οι αγρότες κατά το 90% του αγροτικού πληθυσμού (μαζί με κτηνοτρόφους και αλιείς) καταβάλλει την ελάχιστη ασφαλιστική εισφορά.
Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη δυνατότητα καταβολής από περισσότερους και οδηγεί σε αυτό το καλό αποτέλεσμα».
Έτσι, το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου τα έσοδα του ΕΦΚΑ ήταν 4,976 δισ. ευρώ και οι δαπάνες 4,935 δισ. ευρώ, ενώ για τον δεύτερο μήνα δεν έχουν εισπραχθεί όλες οι εισφορές.
Λόγω παράτασης ως τις 13 Απριλίου, θα πάμε πολύ καλύτερα» υπογράμμισε ο κ.Πετρόπουλος.
«Η κυβέρνηση στα δύο αυτά χρόνια αντιμετώπισε τα πιο εκρηκτικά και άμεσα προβλήματα το πρώτο διάστημα, με την ανθρωπιστική κρίση, εν συνεχεία και ταυτόχρονα σχεδιάζουμε το μέλλον της χώρας σε αναπτυξιακά ζητήματα, αυτά θέλουν χρόνο για να αποδώσουν.
Το ΕΦΚΑ άρχισε να αποδίδει.
Καλύπτουμε τις συντάξεις, πληρώνουμε τις εισφορές στον ΕΟΠΥΥ για πρώτη φορά πλήρως.
Για πρώτη φορά, το 2016 εξοφλούνται όλα και μένει και πλεόνασμα κοντά στα 50 εκατ. ευρώ, δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στο παρελθόν» επεσήμανε ο υφυπουργός, τονίζοντας ότι η απόδοση του ΕΦΚΑ αποτελεί ισχυρό επιχείρημα στη διαπραγμάτευση
«Ειδικά εν μέσω της σκληρής διαπραγμάτευσης, πλέον «χουμε το δικαίωμα να λέμε ότι πρέπει να μας δώσουν χρόνο αυτοί που πιέζουν να κόψουμε συντάξεις, να αποδείξουμε πόσο αποδίδει το νέο σύστημά μας, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων στην κοινωνική ασφάλιση.
Γιατί αν δεν παίρνεις μέτρα που στηρίζουν τα δικαιώματα των ασφαλισμένων είναι αυτονόητο ότι θα εγκαταλείψουν ένα σύστημα που δεν παρέχει αξιοπρεπείς συνθήκες» ανέφερε ο κ.Πετρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι όλα αυτά γίνονται χωρίς «καμία ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης