Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Διαδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας κατά της κυβέρνησης του προέδρου Temer

Le Monde: Διαδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας κατά της κυβέρνησης του προέδρου Temer
Μόνο το 10% των Βραζιλιάνων κρίνει θετικά την κυβέρνηση λόγω της λιτότητας και της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια
Δεκάδες χιλιάδες Βραζιλιάνοι κατέβηκαν ξανά στους δρόμους για να διαδηλώσουν κόντρα στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης του προέδρου Michel Temer, με τη Le Monde να κάνει λόγο για "προθέρμανση" πριν τη γενική απεργία που είναι προγραμματισμένη για το τέλος Απριλίου 2017.
"Σήμερα είναι μία νέα μέρα διαδηλώσεων κόντρα στη μεταρρύθμιση των συντάξεων, στη νομοθεσία για την εργασία και όλες τις επιθέσεις που κάνει η κυβέρνηση Temer στους εργαζόμενους" δήλωσε στο AFP η Marcella Azevedo επικεφαλής του κινήματος των μαχόμενων γυναικών, στο πλευρό των φοιτητών, των καθηγητών, των συνδικαλιστών και των ακτιβιστών της αριστεράς, που έκαναν πορεία στο Σάο Πάολο.
Διαδηλώσεις έγιναν επίσης στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, στο Μπέλο Οριζόντε και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.
Δεκάδες χιλιάδες Βραζιλιάνοι είχαν διαδηλώσει και στις 15 Μαρτίου σε όλη τη χώρα, κυρίως ενάντια στο σχέδιο για τη μεταρρύθμιση στις συντάξεις.
Τα συνδικάτα θεωρούν ότι οι διαδηλώσεις της Παρασκευής 31/3 ήταν το "ζέσταμα" εν όψει της γενικής απεργίας που έχει προγραμματιστεί για τις 28/4.
Σύμφωνα με μία δημοσκόπηση μόνο το 10% έχει θετική γνώμη για τη συντηρητική κυβέρνηση και το 55% θεωρεί τη συμπεριφορά της "κακή ή, ατυχή".
Η συγκεκριμένη κυβέρνηση ανήλθε στην εξουσία το 2016 μετά την έκπτωση της Dilma Rousseff και ο Michel Temer πήρε μία σειρά αντιδημοφιλών μέτρων λιτότητας για να ανακάμψει η οικονομία της Βραζιλίας.
Αφού εγκριθεί από το Κογκρέσο, η άλλη μεταρρύθμιση θα προβλέπει την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια, μία ριζική αλλαγή σε μία χώρα που οι εργαζόμενοι μπορούν να σταματήσουν να δουλεύουν από τα 54 έτη.
Σε αυτό το τελευταίο μέτρο αντιτίθενται ακόμα και σύμμαχοι του Temer.
Μέσα σε όλα η ανεργία από τον Δεκέμβριο του 2016 ως τον Φεβρουάριο του 2017 έφτασε σε νέο ρεκόρ των 13,5 εκατ. ανθρώπων, που αντιστοιχούν στο 13,2% του εργατικού δυναμικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης