Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Στον τοίχο έριξε τη χώρα η κυβέρνηση με ΥΠΟΙΚ τον Στουρνάρα - Τι είπε για τον Σημίτη και ΝΔ

Παππάς: Στον τοίχο έριξε τη χώρα η κυβέρνηση με ΥΠΟΙΚ τον Στουρνάρα - Τι είπε για τον Σημίτη και ΝΔ
«Η ΝΔ θα πληρώσει βαρύ πολιτικό τίμημα», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ν. Παππάς
«Στον τοίχο, εκτός στόχων, και στην ύφεση έριξε τη χώρα η κυβέρνηση στην οποία υπουργός Οικονομικών ήταν ο κ. Στουρνάρας», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του, στην "Εφημερίδα των Συντακτών", ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ν. Παππάς, εξαπολύοντας επίθεση και κατά του Κ. Σημίτη, αλλά και της ΝΔ.
Κληθείς να απαντήσει στο αν συμφωνεί με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα που  δήλωσε ότι δεν έχουμε πέσει ακόμη σε τοίχο αλλά είμαστε κοντά, ο κ. Παππάς , αφού σημείωσε ότι η στην ύφεση έριξε τη χώρα η κυβέρνηση στην οποία υπουργός Οικονομικών ήταν ο κ. Στουρνάρας, πρόσθεσε «φαίνεται ότι αυτό δεν το ξεχνάει και θέλει να μας το θυμίζει και εμάς.
Καλά θα κάνει λοιπόν, αν δεν θέλει να κάνει αυτοκριτική, να τοποθετηθεί για το εάν συμφωνεί με τις εκτιμήσεις των ευρωπαϊκών θεσμών ή του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία».
Υπογραμμίζει δε, πως ο ίδιος δεν θέλει να πιστέψει εκτιμήσεις «που λένε ότι διατηρεί και καλλιεργεί πολιτικές φιλοδοξίες οι οποίες είναι ασύμβατες με την ομαλή πορεία της οικονομίας και συμβατές μόνο με μία πορεία προς τον τοίχο».
Κάνοντας αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη, ο κ. Παππάς τόνισε πως «παρέλαβε το χρέος στα 100 δισ. και το παρέδωσε στα 180.
Θα περίμενε κανείς μια λέξη αυτοκριτικής», συμπληρώνοντας ότι «φαίνεται ότι χειρότερη για τους κ. Σημίτη και Βενιζέλο είναι η κυβέρνηση στην οποία δεν μετέχουν. Γι’ αυτό και δεν βγαίνει από το μυαλό τους η ιδέα ότι θα εγκαταλείψουμε.
Αλίμονο αν αφήσουμε την Ελλάδα σε αυτούς που τη χρεοκόπησαν.
Ο ελληνικός λαός ακούει ανθρώπους όπως ο κ. Σημίτης να μιλούν ως εκπρόσωποι της Ν.Δ. και βγάζει πολύ χρήσιμα συμπεράσματα».
Περαιτέρω, ο υπουργός χαρακτηρίζει δοκιμασμένη τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και μάλιστα «άντεξε σε δύσκολες στιγμές και μαζί, αλλά ενδεχομένως και με άλλους, θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».
Ακόμη, υποστηρίζει η κυβέρνηση δέχεται επιθέσεις από συγκεκριμένα ΜΜΕ "με ψεύδη και συκοφαντίες", ενώ σημειώνει ότι δεν υπάρχει πλέον λόγος καθυστέρησης για την προώθηση των διαδικασιών που αφορούν στις τηλεοπτικές άδειες.
Για τη διαπραγμάτευση, αναφέρει ότι «η β' αξιολόγηση κλείνει με παρεμβάσεις που έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα».
Μάλιστα, με αφορμή τη διαπίστωση αυτή, επιτίθεται στην ΝΔ και λέει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «δεν έχει πρόβλημα με τα αρνητικά μέτρα και τις περικοπές.
Έχει πρόβλημα με τα θετικά ισοδύναμα, αυτά καταψηφίζει».
Εκτίμησε δε, ότι «η ΝΔ θα πληρώσει βαρύ πολιτικό τίμημα» εξαιτίας της επιλογής της να κατηγορεί την κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση.  
Σύμφωνα με τον κ. Παππά,. υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη μετάβαση της οικονομίας από τη σταθεροποίηση στην ανάπτυξη: πτώση ανεργίας, αύξηση απασχόλησης κατά 230.000 θέσεις από την αρχή του 2015, αύξηση εξαγωγών και επενδύσεων για το 2016, ολοκλήρωση μεγάλων έργων, υπερκάλυψη του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης