Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το 75% της πορτογαλικής τραπέζης Novo Banco αποκτά η αμερικανική Lone Star Funds

Το 75% της πορτογαλικής τραπέζης Novo Banco αποκτά η αμερικανική Lone Star Funds
Με βάση τη συμφωνία εξαγοράς της Novo Banco, η Lone Star Funds θα αποκτήσει το 75% του μετοχικού της κεφαλαίου, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να εισφέρει συνολικά 1 δισ. ευρώ κεφαλαίων στην τράπεζα σε μια τριετία
Μετοχικό πακέτο ελέγχου της εκ των μεγαλυτέρων πορτογαλικών τραπεζών Novo Banco πρόκειται να αγοράσει η αμερικανική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών Lone Star Funds, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 η κεντρική Τράπεζα της Πορτογαλίας.
Η Novo Banco ελέγχεται από το πορτογαλικό Δημόσιο εδώ και περίπου 2,5 χρόνια, όταν απαιτήθηκε η κρατική διάσωση της Banco Espirito Santo τον Αύγουστο 2014, η οποία κόστισε 4,9 δισ. ευρώ.
Ως μέρος του σχεδίου διασωσής της, η τελευταία διασπάστηκε σε δύο τμήματα, με τα υγιέστερα στοιχεία ενεργητικού της να μεταφέρονται σε μια νέα τράπεζα, που ονομάστηκε Novo Banco.
Με βάση τη συμφωνία εξαγοράς της Novo Banco, η Lone Star Funds θα αποκτήσει το 75% του μετοχικού της κεφαλαίου, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να εισφέρει συνολικά 1 δισ. ευρώ κεφαλαίων στην τράπεζα σε μια τριετία (750 εκατ. ευρώ άμεσα και 250 εκατ. ευρώ εντός τριετίας).
Το υπόλοιπο 25% του μετοχικού κεφαλαίου της Novo Banco θα συνεχίσει να ελέγχεται από τον πορτογαλικό κρατικό φορέα εκκαθάρισης τραπεζών.
Ως μέρος της συμφωνίας πώλησης της πορτογαλικής τραπέζης, η Novo Banco πρόκειται να ανταλλάξει 500 εκατ. ευρώ χρέους της με νέα ομόλογα, με στόχο την ενίσχυση του βασικού δείκτη κεφαλαιακής της επάρκειας CET1.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης