Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρνητικά για τον Macron αποτιμά το 60% των Γάλλων τη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού Valls

Αρνητικά για τον Macron αποτιμά το 60% των Γάλλων τη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού Valls
Ο κ. Valls προτίμησε να μη στηρίξει τον Benoit Amon, τον νικητή των προκριματικών εκλογών του κυβερνόντος Σοσιαλιστικού Κόμματος
Αρνητικά για τον Emmanuel Macron, το μεγάλο φαβορί των γαλλικών προεδρικών εκλογών, αποτιμά το 60% των Γάλλων την προχθεσινή απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Manuel Valls να του προσφέρει την στήριξή του, σύμφωνα με τη σημερινή (31/3) δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Odoxa.
Η σφυγμομέτρηση διενεργήθηκε για λογαριασμό του ραδιοφώνου France Info κατά το διήμερο που ακολούθησε την ανακοίνωση, σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 1019 ατόμων.
Το επιχείρημα μιας «πιθανής νίκης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Marine Le Pen», που χρησιμοποίησε ο κ. Valls για να δικαιολογήσει την αθέτηση της δέσμευσής του να υποστηρίξει τον νικητή της προκριματικής, δεν φαίνεται να έπεισε την πλειοψηφία των Γάλλων.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Valls προτίμησε να μη στηρίξει τον Benoit Amon, τον νικητή των προκριματικών εκλογών του κυβερνόντος Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Το 61% των ερωτηθέντων χαρακτήρισε «λανθασμένη» την επιλογή.
Για το θέμα αυτό, οι υποστηρικτές των Σοσιαλιστών είναι διχασμένοι.
Σχετικά με το ερώτημα, που απασχολεί ιδιαίτερα τους αναλυτές, και που είναι, κατά πόσο η υποστήριξη Βαλς είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα για τον ανεξάρτητο κεντρώο υποψήφιο, η σφυγμομέτρηση δείχνει ότι το 60% των Γάλλων, βλέπουν την υποστήριξη του κ. Valls ως «μειονέκτημα». Το ποσοστό των προσκείμενων στους Σοσιαλιστές που το βλέπουν ως μειονέκτημα είναι 53%.
Επίσης, σύμφωνα με την Odoxa, το 72% των Γάλλων εκτιμούν ότι ο κ. Macorn «δεν θα πρέπει να πάρει στην κυβέρνησή του προσωπικότητες που χρημάτισαν ήδη υπουργοί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης