Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αύξηση +1,8% στις λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2017

Γερμανία: Αύξηση +1,8% στις λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2017
Σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις του λιανικού κλάδου υποχώρησαν κατά -2,1%
Ανάκαμψη κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2017, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, μετά από το ιδιαιτέρως αδύναμο ξεκίνημα που καταγράφηκε στην αρχή του έτους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα σημερινά (31/3) στοιχεία της Destatis, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά +1,8% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2017, καταγράφοντας μάλιστα τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Αύγουστο του 2014.
Σημειώνεται ότι οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, ανέμεναν άνοδο της τάξεως του +0,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Ωστόσο, σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις του λιανικού κλάδου υποχώρησαν κατά -2,1%, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι αυτό ευθύνεται εν μέρει και στη μία παραπάνω μέρα του Φεβρουαρίου 2016, λόγω δίσεκτου έτους.
Κάτι τέτοιο μάλιστα καταδεικνύει και το γεγονός ότι οι πωλήσεις μέσα διαδικτύου, οι οποίες μένουν ανεπηρέαστες από τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, αυξήθηκαν κατά +2,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης