Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mauldin Economics: Ήρθε το τέλος στο ράλι του Trump - Ο S&P 500 θα υποχωρήσει κατά 10%

Mauldin Economics: Ήρθε το τέλος στο ράλι του Trump - Ο S&P 500 θα υποχωρήσει κατά 10%
Οι επενδυτές ανησυχούν ότι η αποτυχία του Trump να αντικαταστήσει το Obamacare θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο τη φορολογική μεταρρύθμιση
Στα μηνύματα που έστειλε στην αγορά η αποτυχία του Donald Trump να αντικαταστήσει το Obamacare αναφέρεται σε ανάλυση της Mauldin Economics.
Όπως επισημαίνεται το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν κατάφερε να περάσει το νομοσχέδιο για την υγεία δημιουργεί αμφιβολίες και για τα σχέδια του όσον αφορά στη μείωση της εταιρικής φορολογίας.
«Αυτό (το γεγονός ότι δεν πέρασε ο νόμος) σημαίνει ότι η αγορά δεν παίρνει τη μείωση φόρου.
Και η αγορά ενδιαφέρεται για φορολογικές περικοπές.
Αυτό πρόκειται να πλήξει την κυβέρνηση του Trump και να καθυστερήσει μια ολοκληρωμένη φορολογική μεταρρύθμιση ακόμα περισσότερο, πιθανότατα μέσα στο επόμενο έτους, εάν συμβεί ποτέ» επισημαίνεται.
Εξάλλου, στην ανάλυση επισημαίνεται ότι ο βασικός λόγος που ο Trump νίκησε στις εκλογές ήταν η μείωση της εταιρικής φορολογίας.
Αυτός ήταν κι ο λόγος που οι αγορές ενισχύονταν.
«Αυτό όμως όπως φαίνεται όλο και λιγότερο πιθανό.
Ίσως και αδύνατο» επισημαίνεται επίσης.
Σύμφωνα με τη Mauldin Economics, οι επενδυτές ενθουσιάστηκαν με αυτά που έλεγε ο Trump, οι τιμές των assets ενισχύθηκαν σε μη βιώσιμα ύψη, και τώρα που η πραγματικότητα επέστρεψε, οι μετοχές θα πρέπει να επιστρέψουν στις... σωστές τιμές, που θα είναι πολύ χαμηλότερες από τα σημερινά επίπεδα.
Όσον αφορά στο τι μέλλει γενέσθαι στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, στην εν λόγω ανάλυση επισημαίνεται ότι η αγορά θα μπορούσε να χάσει τα κέρδη που σημείωσε μετά τις εκλογές.
«Αυτό φέρνει το S&P 500 στο 2010.
Αυτό συνεπάγεται μείωση άνω του 10%».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης