Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bruegel: Η εμπιστοσύνη των χωρών του Νότου στην ΕΕ και τη Δημοκρατία ανακάμπτει και πάλι

Bruegel: Η εμπιστοσύνη των χωρών του Νότου στην ΕΕ και τη Δημοκρατία ανακάμπτει και πάλι
Η κρίση ανάγκασε τα εν λόγω κράτη να βιώσουν μία βίαιη αύξηση της ανεργίας, σε συνδυασμό με μία συρρίκνωση του πλούτου τους
Η εμπιστοσύνη των κρατών του ευρωπαϊκού Νότου προς την Ε.Ε. ανακάμπτει και πάλι, διαπιστώνει το Bruegel, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με την συνεχόμενη ενίσχυση των λαϊκιστικών και ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων στη Γηραιά Ήπειρο.
Το ινστιτούτο αναφέρει πως η άνοδος των λαϊκιστών σε ορισμένες χώρες του μπλοκ οφείλεται στην οικονομική αβεβαιότητα, κάτι που χαρακτηρίζει τις χώρες του Νότου που ταλανίζονται από την κρίση χρέους, αλλά και από την πολιτιστική αντίδραση.
Η κρίση ανάγκασε τα εν λόγω κράτη να βιώσουν μία βίαιη αύξηση της ανεργίας, σε συνδυασμό με μία συρρίκνωση του πλούτου τους, κάτι που τις οδήγησε σε σκληρά μέτρα λιτότητας.
Ως αποτέλεσμα, οι ακραίες φωνές κατά της Ε.Ε. ενισχύθηκαν στο εσωτερικό τους.
Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, πλέον φαίνεται πως η αντιευρωπαϊκή τάση εξασθενεί, καθώς, σύμφωνα με την έρευνα του Bruegel, η εμπιστοσύνη και η υποστήριξη των πολιτών στην Ε.Ε. και τη δημοκρατία, ενισχύονται:




Οι επιδόσεις είχαν φθάσει στο ναδίρ το 2014, όταν η κρίση στην Ευρωζώνη βρισκόταν στο απόγειο, για να πάρει μετά την ανιούσα.

Αναλυτικότερα, οι επιδόσεις των χωρών:












































www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης