Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rosengren (Fed): Απαιτούνται 3 επιπλέον αυξήσεις παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου εντός του 2017

Rosengren (Fed): Απαιτούνται 3 επιπλέον αυξήσεις παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου εντός του 2017
Η πορεία της αμερικανικής οικονομικής ανάκαμψης είναι λίαν ικανοποιητική, γεγονός που επιβάλλει την ταχύτερη αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου ΗΠΑ
Η Federal Reserve πρέπει να προχωρήσει σε τρεις ακόμα αυξήσεις των παρεμβατικών επιτοκίων της εντός του 2017 λόγω της ισχύος της οικονομίας των ΗΠΑ - πέραν της μίας αύξησης την οποία ήδη πραγματοποίησε στις 15/3 - όπως εκτίμησε σήμερα Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 ο πρόεδρος της περιφερειακής Ομοσπονδιακής Τραπέζης της Βοστώνης, Eric Rosengren.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η πορεία της αμερικανικής οικονομικής ανάκαμψης είναι λίαν ικανοποιητική, γεγονός που επιβάλλει την ταχύτερη αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου ΗΠΑ.
Με την ανεργία στις ΗΠΑ στο 4,7% και τον αμερικανικό πληθωρισμό να αυξάνεται προς το επίπεδο-στόχο που υπηρετεί η Fed του 2% (=σταθερότητα τιμών), ο Rosengren ανησυχεί, ότι οι κίνδυνοι δυνητικής υπερθέρμανσης του πληθωρισμού αυξάνονται όσο η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ακολουθεί πορεία βραδείας αύξησης των επιτοκίων της.
«Αν η οικονομία [των ΗΠΑ] υπερθερμανθεί, αυτό θα μπορούσε να απαιτήσει μια λιγότερο σταδιακή προσαρμογή της νομισματικής πολιτικής - και θα μπορούσε να θέσει δυνητικά σε κίνδυνο την αξιόλογη πρόοδο στην οικονομία και στην αγορά εργασίας που έχει επιτευχθεί από τη Μεγάλη Ύφεση», όπως είπε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Fed.
Πάντα σύμφωνα με τον Rosengren, η Fed αναμένεται να επιτύχει αμφότερους τους στόχους της για πλήρη απασχόληση και σταθερότητα τιμών μέχρι το τέλος του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης