Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Αύξηση +0,1% στις λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο 2017

Ιαπωνία: Αύξηση +0,1% στις λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο 2017
Σε μηνιαία βάση, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά +0,2% καταγράφοντας τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα ανόδου
Ανοδικά κινήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία τον Φεβρουάριο του 2017, τόσο σε μηναία όσο και σε ετήσια βάση, καταγράφοντας τον τέταρτο συνεχόμενο μήνα ανόδου, δεχόμενες ώθηση από τον τομέα των αυτοκινήτων και των καυσίμων.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (29/3) το Υπουργείο Οικονομικών, Εμπορίου και Βιομηχανίας, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +0,1% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2016, μετά από την αντίστοιχη άνοδο που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.
Σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2017, οι πωλήσεις παρουσιάστηκαν ενισχυμένες κατά +0,2% καταγράφοντας τον δεύτερο συνεχόμενη μήνα ανόδου.
Η ανάκαμψη στις τιμές του πετρελαίου βοήθησε σε μεγάλο βαθμό την κατανάλωση στον εν λόγω τομέα, ενισχύοντας τις πωλήσεις κατά +10% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, οι πωλήσεις σε αυτοκίνητα, φάρμακα και καλλυντικά σημείωσαν επίσης άνοδο, ενώ στον αντίποδα, οι πωλήσεις στα καταστήματα μεγάλης κλίμακας υποχώρησαν κατά -2,7% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας τον έβδομο συνεχόμενη μήνα πτώσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης