Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reuters: Οι τεταμένες σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τον Στουρνάρα

Reuters: Οι τεταμένες σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τον Στουρνάρα
Το Reuters σχολιάζει τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αλλά και του διοικητή της ΤτΕ
Στις τεταμένες σχέσεις μεταξύ της κυβέρνησης και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα αναφέρεται το Reuters με αφορμή τις σημερινές (28/3/2017) δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου.
Μάλιστα, ο τελευταίος έστειλε σαφές μήνυμα προς τον κ. Στουρνάρα να μην πολιτικοποιεί τις δηλώσεις του όταν αναφέρεται στην πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
«Οι σχέσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της κεντρικής τράπεζας έχει επιδεινωθεί κατά το παρελθόν, αν και το χτύπημα της αριστερής κυβέρνησης στον κ. Στουρνάρα ήταν το πρώτο για πολλούς μήνες» σχολιάζει το Reuters.
«Τα ανεξάρτητα ιδρύματα μπορούν να κάνουν τις εκτιμήσεις τους, αλλά δεν πρέπει να πολιτικοποιούνται», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Σημειώνεται ότι μία μέρα πριν ο κ. Στουρνάρας προειδοποίησε ότι η καθυστέρηση δημιουργεί αβεβαιότητα ενώ θέτει σε κίνδυνο την ανάπτυξη.
Όπως μεταδίδει το Reuters, έπειτα από μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων, η Ελλάδα ελπίζει τώρα για συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές της έως τον Απρίλιου και έχει δηλώσει ότι εργάζεται για να γεφυρώσουν τις διαφορές στο εργασιακό, στις συντάξεις και την ενέργεια.
Όσον αφορά στον κ. Στουρνάρα, το Reuters επισημαίνει ότι ο διετέλεσε υπουργός Οικονομικών κατά την προηγούμενη κυβέρνηση συνεργασίας πριν διοριστεί επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος το 2014.
Η κυβέρνηση και οι δανειστές της προβλέπουν ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το τρέχον έτος με την παραγωγή να αυξάνεται κατά 2,7%, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος κάνει λόγο για αύξηση 2,5%.

(Πρώτη Ενημέρωση: 16:40, Τρίτη 28 Μαρτίου)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης