Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Όλα δείχνουν ότι η Γερμανία θα κάνει τις συνομιλίες για το Brexit όσο πιο δύσκολες μπορεί

FT: Όλα δείχνουν ότι η Γερμανία θα κάνει τις συνομιλίες για το Brexit όσο πιο δύσκολες μπορεί
Αύριο (29/3/2017) η Βρετανίδα πρωθυπουργός αναμένεται να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ
Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι η Γερμανία θα κάνει ιδιαίτερα δύσκολες τις συνομιλίες για το Brexit, μόλις η πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May ενεργοποιήσει το άρθρο 50 για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.
Σύμφωνα με μια σειρά από Γερμανούς αξιωματούχους που επικαλείται η εφημερίδα Financial Times, η Βρετανία θα πρέπει να περιμένει:
1. Μια συμφωνία με την οποία η χώρα δεν θα είναι καθόλου χαρούμενη.
2. Μια συμφωνία που θα ειναι λιγότερο ευνοϊκή σε σχέση με την παραμονή στην ΕΕ.
3. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να πληρώσει τα 57,3 δισ. ευρώ για το Brexit.
Η May έχει δηλώσει ότι το άρθρο 50 θα ενεργοποιηθεί αύριο, 29 Μαρτίου του 2017, ώστε να αρχίσει και επίσημα η διετής περίοδος των διαπραγματεύσεων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble έχει δηλώσει «δεν έχουμε κανέναν λόγο να πιέσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά δεν έχουμε επίσης κανέναν λόγο να διακινδυνέψουμε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση λόγω του Ηνωμένου Βασιλείου.
Γι' αυτό προτεραιότητά μας πρέπει να είναι -με βαριά καρδιά- να κρατήσουμε την υπόλοιπη Ευρώπη -χωρίς το Ηνωμένο Βασίλειο- όσο πιο κοντά γίνεται».
Την ίδια στιγμή, ο Γάλλος πρωθυπουργός Bernard Cazeneuve και ο πρόεδρος της Κομισιόν Jean-Claude Juncker προειδοποίησε ότι οι όροι οποιασδήποτε συμφωνίας για το Brexit δεν πρέπει να είναι καλύτεροι από την πλήρη ένταξη στην ΕΕ.
Ο πρώην πρόεδρος της Ιταλίας Mario Monti είπε, επίσης, νωρίτερα φέτος ότι να φερθούν καλά στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ισοδύναμο με μια οργανωμένη αυτοκτονία της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης