Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ ανησυχεί ότι το hard Brexit θα προκαλέσει βίαιη αναταραχή στις αγορές

Handelsblatt: Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ ανησυχεί ότι το hard Brexit θα προκαλέσει βίαιη αναταραχή στις αγορές
Το υπουργείο ανησυχεί ότι η διετής περίοδος διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών δεν είναι επαρκεί για να καταλήξουν σε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ανησυχεί ότι το hard Brexit - έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση - θα προκαλέσει βίαιη αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές, αποκαλύπτει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, δύο μέρες προτού η βρετανική κυβέρνηση ενεργοποιήσει το Άρθρο 50, για να εκκινήσουν και επίσημα οι διαδικασίες εξόδου.
Η γερμανική εφημερίδα επικαλείται ανάλυση κινδύνου, βάσει της οποίας το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών φοβάται ότι αν η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν καταλήξουν σε συμφωνία για τον χρόνο εξόδου της χώρας, τότε θα τεθεί σε κίνδυνο η σταθερότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Το υπουργείο ανησυχεί, επίσης, ότι η διετής περίοδος διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών δεν είναι επαρκεί για να καταλήξουν σε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, κάτι που θα μεταφραζόταν σε «σημαντικούς» κινδύνους για τις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Για αυτούς τους λόγους, το γερμανικό ΥΠΟΙΚ εμφανίζεται να στηρίζει ενδιάμεσες λύσεις - σύμφωνα με την ανάλυση.
Μια απότομη έξοδος θα πυροδοτούσε «εξαρθρώσεις», με τις βρετανικές τράπεζες να μην είναι πια σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ε.Ε. και τις ευρωπαϊκές τράπεζες να μην έχουν πια πρόσβαση στο χρηματοπιστωτικό κέντρο του Λονδίνου.
Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα «τρομερές οικονομικές και συστημικές συνέπειες» για την Ευρώπη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης