Τελευταία Νέα
Οικονομία

FT: Στο 1 δισ. ευρώ οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες τον Φεβρουάριο του 2017

FT: Στο 1 δισ. ευρώ οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες τον Φεβρουάριο του 2017
Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση επηρεάζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα
Στις εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες ως άμεση συνέπεια της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων αναφέρονται οι Financial Times.
Όπως αναφέρεται, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δέχθηκε ακόμα ένα χτύπημα, καθώς τον Φεβρουάριο του 2017 σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες εκροές κεφαλαίων μετά το καλοκαίρι του 2015.
Συγκεκριμένα, τα τελευταία στοιχεία της ΕΚΤ έδειξαν ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις απέσυραν 1,1 δισ. ευρώ από τις τράπεζες τον περασμένο μήνα (Φεβρουάριο του 2017).
«Τα μετρητά έχουν αρχίσει να φεύγουν από το τραπεζικό σύστημα λόγω των νέων καθυστερήσεων στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα.
Η Ελλάδα εξακολουθεί να περιμένει για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης ώστε να ξεκλειδώσει η δόση των περίπου 6 δισ. ευρώ που χρειάζεται η κυβέρνηση για να πληρώσει τους λογαριασμούς τους και να αποφύγει τη χρεοκοπία φέτος το καλοκαίρι» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Ωστόσο, αξιωματούχοι της ΕΕ και του ΔΝΤ ήταν σε διαμάχη για τους στόχους του προϋπολογισμού, την ελάφρυνση του χρέους αλλά και για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υιοθετηθούν.



Παράλληλα, οι Financial Times αναφέρονται και στο πρόσφατο αίτημα της Τράπεζα της Ελλάδας για αύξηση του ELA κατά 400 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η χώρα έκανε τέτοιο αίτημα μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου τον Ιούλιο ου 2015.
Η κίνηση αυτή αντανακλά «την εξέλιξη της κατάστασης της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, λαμβάνοντας υπόψη τις καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα ροών», επεσήμανε η ΤτΕ.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης