Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Το δίλημμα Grexit ή επώδυνα μνημόνια θα είναι συνέχεια μπροστά μας

Θεοχαρόπουλος: Το δίλημμα Grexit ή επώδυνα μνημόνια θα είναι συνέχεια μπροστά μας
«Στο τέλος θα οδηγηθεί αυτή η κυβέρνηση να υπογράψει τα πάντα, όπως και το 2015», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος
«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει νέα απαράδεκτα μέτρα», ξεκαθάρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός της και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον Alpha 989.
Ανέφερε μάλιστα ότι «το δίλημμα Grexit ή επώδυνα μνημόνια θα είναι συνέχεια μπροστά μας, όσο δεν αποφασίζεται να υπάρξει αλλαγή πολιτικής, με μεταρρυθμίσεις», στις οποίες όπως είπε «θα προχωρήσει μία κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, απέναντι σε αντικοινωνικές πολιτικές, που ορισμένες φορές ζητούνται από τους εταίρους, οι οποίοι έχουν απαράδεκτες εμμονές, όπως στα εργασιακά».
Σημείωσε δε, πως «για να αντιμετωπίσεις αυτές τις εμμονές χρειάζονται αποτελεσματικές διαπραγματεύσεις, με συμμαχίες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι με αυτή την κατάσταση που πάνε τη χώρα μας, απομονωμένη απέναντι σε όλους τους εταίρους.
Στόχος η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση απέναντι στην Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων».
Χαρακτήρισε ως ενθαρρυντικό το στοιχείο ότι οι σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις βγαίνουν μπροστά σε όλη την Ευρώπη σε αυτό το κρίσιμο χρονικό σημείο, προσπαθώντας να αλλάξουμε αυτές τις πολιτικές, προσθέτοντας πως το ίδιο κάνει και η Δημοκρατική Συμπαράταξη στη χώρα μας, το ίδιο πράττει και ο κ. Σουλτς στη Γερμανία, ο οποίος «πρέπει να προωθήσει από δω και στο εξής την ιδέα τόσο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, όσο και την αλλαγή πολιτικών υπέρ μιας πολιτικής ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας».
«Θέλω να ελπίζω ότι θα κυριαρχήσει αυτή η πολιτική αντίληψη και όχι μία αντίληψη γερμανικής Ευρώπης, η οποία υπάρχει σε ορισμένες πλευρές της γερμανικής πολιτικής σκηνής», σημείωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.
Κατά τον ίδιο, «το αποτέλεσμα της κοινής διακήρυξης, για την Ευρώπη ουσιαστικά των πολλών ταχυτήτων, γιατί αυτό αναφέρεται στην διακήρυξη, δεν είναι μία θετική εξέλιξη», ενώ «τόσο ο κ. Τσίπρας συμφώνησε ουσιαστικά με την Ευρώπη πολλών επιλογών, με την οποία διαφωνούμε,  όσο και ο κ. Μητσοτάκης αποδέχτηκε με άρθρο του χθες την Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων.
Κάνουν λάθος και οι δύο.
Τσίπρας και Μητσοτάκης είναι κατώτεροι των περιστάσεων για τη χώρα μας και για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, για την αξιολόγηση ανέφερε πως «με αυτή την αδιέξοδη διαπραγμάτευση δεν θα κλείσει η αξιολόγηση στο Eurogroup ούτε στις 7 Απριλίου.
Αποτέλεσμα να μην μπαίνουμε στην ποσοτική χαλάρωση, το χρέος να μην αναδιαρθρώνεται, η αξιολόγηση να μην κλείνει και η αδιέξοδη κατάσταση να συνεχίζεται».
Όπως είπε, «η πραγματική οικονομία είναι βαλτωμένη.
Στην πραγματικότητα και αβεβαιότητα έχουμε και στο τέλος θα οδηγηθεί αυτή η κυβέρνηση να υπογράψει τα πάντα, όπως και το 2015, με το αποτέλεσμα να είναι επώδυνο για την κοινωνία».
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο, «η λύση είναι η εθνική συνεννόηση» και «αν είχε γίνει αποδεκτή η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για μία κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων δεν θα ήμασταν σε αυτό το φαύλο κύκλο ύφεσης και ανεργίας, που δρομολογείται αυτή την περίοδο, δεν θα είχαμε φτάσει στα σημερινά αδιέξοδα».
Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «σήμερα κυριαρχεί η θέληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για παραμονή στην εξουσία πάση θυσία.
Αυτή η αδιέξοδη κατάσταση όμως δεν οδηγεί πουθενά.
Για αυτό λέμε ότι χρειάζεται επιτέλους μία άλλη νοοτροπία με εθνική συνεννόηση για την χώρα, που μπορεί να τη βγάλει από τη σημερινή κρίση.
Στη δημοκρατία εξάλλου δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης