Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει η Wall Street – Διαρκή αγαθά και πετρέλαιο αντιστάθμισαν την αβεβαιότητα λόγω Trump

Ανακάμπτει η Wall Street – Διαρκή αγαθά και πετρέλαιο αντιστάθμισαν την αβεβαιότητα λόγω Trump
Περί τις 15:37, το αργό πετρέλαιο ανακάμπτει 0,27%, στα 47,8 δολάρια, ενώ το Brent ακολουθεί στο +0,24% και τα 50,6 δολάρια ανά βαρέλι
Στο «πράσινο» ξεκίνησαν τη σημερινή (24/3) συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, σταματώντας έτσι το αρνητικό σερί που είχαν από την αρχή της εβδομάδας.
Η, έστω και αναιμική, ανάκαμψη στο πετρέλαιο αλλά και τα θετικά στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατάφεραν να αντισταθμίσουν την αβεβαιότητα που έχουν προκαλέσει οι αμφιλεγόμενες πολιτικές του Προέδρου Donald Trump, ειδικά σε ό,τι αφορά στην αντικατάσταση του δημόσιου προγράμματος Υγείας «Obamacare» και τα αντι-μεταναστευτικά διατάγματα.
Ειδικότερα, περί τις 15:37, το αργό πετρέλαιο ανακάμπτει 0,27%, στα 47,8 δολάρια, ενώ το Brent ακολουθεί στο +0,24% και τα 50,6 δολάρια ανά βαρέλι.
Σε ό,τι αφορά στις νέες παραγγελίες διαρκών αγαθών, υπήρξε μηνιαία αύξηση +1,7% τον Φεβρουάριο 2017, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου της χώρας, ξεπερνώντας μάλιστα και τις σχετικές προβλέψεις των οικονομολόγων.
Μάλιστα, πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη μηνιαία άνοδο, μετά από την αύξηση +2,3% που καταγράφηκε τον Ιανουάριο του 2017, αντανακλώντας την ανάκαμψη που έχει καταγράψει ο κλάδος από τα τέλη του περασμένου έτους.
Η άνοδος των κρατήσεων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον τομέα των εμπορικών αεροσκαφών, με τις παραγγελίες να εκτοξεύονται σχεδόν κατά +48%, αντισταθμίζοντας την πτώση ύψους -1% στις παραγγελίες νέων αυτοκινήτων και φορτηγών.
Ωστόσο, το βασικό μέτρο των επιχειρηματικών επενδύσεων υποχώρησε κατά -0,1%, για πρώτη φορά κατά τους τελευταίους πέντε μήνες.
Σημειώνεται ότι οι επιχειρηματικές επενδύσεις αποτελούν έναν από τους τρεις βασικούς πυλώνες της αμερικανικής οικονομίας, ωστόσο καταγράφει περιορισμένη κινητικότητα από τα μέσα του 2009 μέχρι σήμερα.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, ο Dow Jones Industrial Average καταγράφει άνοδο 0,16%, στις 20.702,63 μονάδες, ενώ οι αντίστοιχες επιδόσεις για τον δείκτη βαρόμετρο S&P 500 και τον τεχνολογικό Nasdaq είναι +0,23% και +0,44%, στις 2.352,15 και 5.845,74 μονάδες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης