Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίτηση για χρεοκοπία της Westinghouse καταθέτει στις 31/3 η Toshiba, μετά τις ζημίες 6,3 δισ. δολαρίων

Αίτηση για χρεοκοπία της Westinghouse καταθέτει στις 31/3 η Toshiba, μετά τις ζημίες 6,3 δισ. δολαρίων
Η όλη διαδικασία μάλιστα αναμένεται να αυξήσει τις συνολικές ζημίες του οικονομικού έτους 
Στις 31 Μαρτίου 2017 θα κατατεθεί κι επίσημα η αίτηση για υπαγωγή της Westinghouse Electric στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα (περί προστασίας από τους πιστωτές), σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο ιαπωνικός κολοσσός Toshiba.
Η όλη διαδικασία μάλιστα αναμένεται να αυξήσει τις συνολικές ζημίες του οικονομικού έτους από τις πυρηνικές δραστηριότητες της Toshiba στις Η.Π.Α., από τα 6,3 δισ. που είχαν αναφερθεί αρχικά στα 9 δισ. δολάρια…
Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγές της εταιρείας, η Toshiba βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με τους δανειστές της Westinghouse προκειμένου να επιτευχθεί συμβιβασμός.
Υπενθυμίζεται πως τον Φεβρουάριο του 2017 η εταιρεία ανακοίνωσε, με καθυστέρηση, ζημίες – μαμούθ 6,3 δισ. δολαρίων στον τομέα των πυρηνικών της επενδύσεων στις Η.Π.Α., κάτι που οδήγησε και σε παραίτηση τον πρόεδρο Shigenori Shiga.
Επίσης, ο τεχνολογικός γίγαντας ταλαιπωρείται από λογιστικό σκάνδαλο ύψους 1,3 δισ. δολαρίων.
Για το σύνολο του έτους έως τον Μάρτιο 2017, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει μια καθαρή απώλεια 390 δισ. γεν σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη για κέρδος 145 δισ. γεν.

Αποκλείει χείρα βοηθείας προς την Toshiba η ιαπωνική κυβέρνηση - Έτοιμη για «μπλόκο» στην πώληση της NAND

Η ιαπωνική κυβέρνηση δε σχεδιάζει να στηρίξει την κολοσσιαία Toshiba στις οικονομικές της δυσκολίες, σύμφωνα με όσα ξεκαθάρισε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου, Yoshihide Suga.
Ο αξιωματούχος της κυβέρνησης του Shinzo Abe τόνισε μάλιστα ότι το Τόκιο θα ζητήσει περαιτέρω πληροφορίες από την Ουάσινγκτον για τις ζημιογόνες πυρηνικές εγκαταστάσεις της Toshiba στις Η.Π.Α.
Επίσης, επανέλαβε ότι οι ιαπωνικές Αρχές θα παρακολουθήσουν πολύ στενά την πώληση των δραστηριοτήτων τσιπς της γιγαντιαίας τεχνολογικής.
Μάλιστα, η ιαπωνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να μπλοκάρει την πώληση των δραστηριοτήτων της κατασκευής μικρό-τσιπς της Toshiba, γνωστή ως NAND (είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο), επικαλούμενη αυξημένο κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας.
Οι ανησυχίες πηγάζουν από το γεγονός ότι τα τσιπς της κολοσσιαίας τεχνολογικής εταιρείας βρίσκονται στο επίκεντρο της ρομποτικής, της τεχνητής νοημοσύνης και των συνδεδεμένων συσκευών, κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εις βάρος της Ιαπωνίας από μία «εχθρό» της χώρας.
Όπως αποκάλυπτε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα, η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας θα χρησιμοποιήσει τους νόμους περί συναλλάγματος και εξωτερικού εμπορίου αν χρειαστεί, προκειμένου να ελέγξει τη δημοπρασία.
Κερδισμένες από την παραπάνω εξέλιξη είναι και οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο πάγιος συνέταιρος των ιαπωνικών εταιρειών.
Σημειώνεται ότι η NAND αποτιμάται στα 13 δισ. δολάρια, με την πώλησή της να έδινε μία ένεση ρευστότητας στην άλλοτε πανίσχυρη εταιρεία, η οποία βρίσκεται τους τελευταίος μήνες με την πλάτη στον τοίχο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης