Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε υψηλά έξι ετών το επιχειρηματικό κλίμα τον Μάρτιο 2017 - Στις 57 μονάδες ο σύνθετος PMI

Γερμανία: Σε υψηλά έξι ετών το επιχειρηματικό κλίμα τον Μάρτιο 2017 - Στις 57 μονάδες ο σύνθετος PMI
Η σημαντική άνοδος στις νέες εργασίες διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση του επιχειρηματικού κλίματος
Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν έξι τών συνεχίζει να αναπτύσσεται το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Μάρτιο του 2017, με τη δημιουργία νέων εργασιών να αγγίζει ιστορικά επίπεδα.
Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης PMI της Markit διαμορφώθηκε στις 57 μονάδες, έναντι 56,1 μονάδων τον Φεβρουάριο του 2017, καθιστώντας την υψηλότερη τιμή από τον Μάιο του 2011, ενισχύοντας ακόμα περισσότερη τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον το επιχειρηματικό κλίμα παραμένι σε ρυθμούς ανάπτυξης για 47 συνεχόμενους μήνες.
Αναλυτικότερα, καθοριστικό ρόλο για την εν λόγω άνοδος αποτέλεσε η ισχυρή ανάπτυξης τόσο στον κλάδο υπηρεσιών όσο και σε αυτόν της μεταποίησης, με την παραγωγή προϊόντων να αυξάνεται με τον ισχυρότερο ρυθμό από τον Ιανουάριο του 2014.
Η σημαντική άνοδος στις νέες εργασίες ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τον ιδιωτικό τομέα των επιχειρήσεων, όντας αυξανόμενη με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Απρίλιο του 2011, ενώ παρόμοια ήταν και η άνοδος στις εξαγωγές, λόγω αυξημένες ζήτησης σε ΗΠΑ, Κίνα, Μεγάλη Βρετανία και Μέση Ανατολή.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης