Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η ΕΕ θέλει να δείξει ενότητα στη Ρώμη, αλλά Πολωνία και Ελλάδα απειλούν με μη υπογραφή της Διακήρυξης

Reuters: Η ΕΕ θέλει να δείξει ενότητα στη Ρώμη, αλλά Πολωνία και Ελλάδα απειλούν με μη υπογραφή της Διακήρυξης
Διπλωμάτες αναφέρουν πως η πολωνική κυβέρνηση έχει ήδη αποδεχθεί το προσχέδιο και οι δηλώσεις της κας Szydlo προσφέρονται προς εσωτερική κατανάλωση… 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να επιδείξει ενότητα, ενόψει Brexit, στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου 2017 για τον εορτασμό 60 χρόνων από την ίδρυση του μπλοκ, ωστόσο Ελλάδα και Πολωνία απειλούν να μην υπογράψουν τη Διακήρυξη, αναφέρει σε άρθρο – σχόλιο το πρακτορείο Reuters.
Όπως επισημαίνεται, η ελληνική κυβέρνηση έχει συνδέσει τη Διακήρυξη με τις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα με τους δανειστές, καθώς θέλει να επιτύχει ουσιώδεις απτές αλλαγές στα εργασιακά.
Μάλιστα, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Ευρωπαίος διπλωμάτης, το θέμα μπορεί μόνο να επιλυθεί κατά τις συναντήσεις που θα έχει αύριο στην ιταλική πρωτεύουσα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Σε ό,τι αφορά στην Πολωνία, η εγχώρια κυβέρνηση αντιτίθεται μεταξύ άλλων και σε μία Ε.Ε. «πολλών ταχυτήτων»
«Εάν η δήλωση δεν περιλαμβάνει τα θέματα που αποτελούν προτεραιότητες για την Πολωνία, δεν θα τη δεχτούμε.
Η ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η στενή συνεργασία του ΝΑΤΟ, η ενίσχυση του ρόλου των εθνικών κυβερνήσεων και των κανόνων της ενιαίας αγοράς δεν μπορούν να διαιρεθούν, αλλά να ενωθούν - αυτές είναι οι τέσσερις προτεραιότητες που πρέπει να συμπεριληφθούν στη δήλωση», διαμήνυσε η πρωθυπουργός της Πολωνίας, Beata Szydlo.
Βέβαια, διπλωμάτες της Βαρσοβίας αναφέρουν στο πρακτορείο πως η πολωνική κυβέρνηση έχει ήδη αποδεχθεί το προσχέδιο της Διακήρυξης και οι δηλώσεις της κας Szydlo προσφέρονται προς εσωτερική κατανάλωση…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης