Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας - δανειστών ενεργοποίησαν… τους Πυρήνες της Φωτιάς

FT: Οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας - δανειστών ενεργοποίησαν… τους Πυρήνες της Φωτιάς
Οι FT σημειώνουν ότι έξι μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς βρίσκονται στη φυλακή, εκτίοντας ποινές από 11 έως 37 χρόνια
Στην αποστολή των εκρηκτικών φακέλων από την Ελλάδα προς Ευρωπαίους αξιωματούχους, διεθνείς οργανισμούς, αλλά και το ΔΝΤ αναφέρεται με δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Financial Times, παρατηρώντας ότι η χρονική στιγμή συμπίπτει με τις έντονη αντιπαράθεση της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές της χώρας για το ζήτημα της β’ αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
Όπως σημειώνουν οι FT, η ελληνική αστυνομία αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα τους παραλήπτες των 8 εκρηκτικών φακέλων, που βρέθηκαν τη Δευτέρα 20 Μαρτίου σε κέντρο διαλογής των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Οι 8 παραλήπτες, όπως και ο Wolfgang Schaeuble, αλλά και ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ στο Παρίσι, φαίνεται ότι βρέθηκαν στο στόχαστρο της ίδιας τρομοκρατικής οργάνωσης, που αυτοαποκαλείται Πυρήνες της Φωτιάς.
Οι 8 εκρηκτικοί φάκελοι βρέθηκαν την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών μεταφέρονταν από την Αθήνα στις Βρυξέλλες.
Νωρίτερα, είχε διαρρεύσει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι οι Dijsselbloem, Regling, Timmermans, αλλά και στελέχη της ΕΚΤ, του Fitch και του Moody’s ήταν οι παραλήπτες των 8 φακέλων.
Οι FT σημειώνουν ότι έξι μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς βρίσκονται στη φυλακή, εκτίοντας ποινές από 11 έως 37 χρόνια.
Σύμφωνα με αναλυτή ασφάλειας, που μίλησε στους FT, τα μέλη της οργάνωσης που δε βρίσκονται στη φυλακή ανανέωσαν τις δραστηριότητές τους, σε απάντηση στην αντιπαράθεση μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.
«Η επιλογή των στόχων αντιπροσωπεύει τους ανθρώπους και τους θεσμούς που έχουν εξέχουσα θέση στα ελληνικά ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και των διεθνών οργανισμών», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πάντως, η ελληνική κυβέρνηση έχει επιχειρήσει να υποβαθμίσει τη σπουδαιότητα του γεγονότος, εν μέσω κριτικής από βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ ανεκτικός απέναντι σε βίαιες διαδηλώσεις και σε αυτοαποκαλούμενες αναρχικές ομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης