Τελευταία Νέα
Εταιρία

Γαλλία: Κατρακυλά ο Fillon στις δημοσκοπήσεις μετά τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του με τη Ρωσία

Η εφημερίδα Le Canard αποκαλύπτει ότι ο Fillon πήρε 50.000 ευρώ από Λιβανέζο επιχειρηματία για να του κλείσει ραντεβού με τον Putin
Ακόμα περισσότερο περιορίστηκαν τα ποσοστά του Francois Fillon στις δημοσκοπήσεις μετά και τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Le Canard Enchaine σχετικά με την οικονομική σχέση που είχε με τη ρωσική κυβέρνηση ενώ οι εισαγγελείς έχουν αρχίσει σχετική έρευνα.
Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της Elabe, το ποσοστό του Fillon στον πρώτο γύρο έχει υποχωρήσει κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, στο 17%, ενώ ο Emmanuel Macron έχει ενισχυθεί κατά μισή μονάδα στο 26%.
Κατά μισή μονάδα υποχώρησε και η Marine Le Pen φτάνοντας στο 24,5%.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση ο Macron θα νικήσει τη Le Pen στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών με διαφορά 28 μονάδων.

Χθες (21/3/2017) το bankingnews.gr μετέδιδε:

Le Canard: O Fillon πήρε 50.000 ευρώ από Λιβανέζο επιχειρηματία για να του κλείσει συνάντηση με τον Putin

Το ποσό των 50.000 ευρώ είχε εξασφαλίσει ως αμοιβή ο κεντροδεξιός υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές της 23ης Απριλίου 2017 Francois Fillon, προκειμένου να καταφέρει να κλείσει για λογαριασμό ενός Λιβανέζου επιχειρηματία μία συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Total Patrick Pouyane το 2015.
Ο Λιβανέζος επιχειρηματίας Fouand Makhzoumi συναντήθηκε τελικά με τον Putin και τον Pouyane στην ετήσια οικονομική διάσκεψη στην Αγία Πετρούπολη, τον Ιούνιο του 2015,όπως αναφέρει η γαλλική εβδομαδιαία εφημερίδα «Le Canard».
Η συμβουλευτική εταιρεία του Fillon «2F» πληρώθηκε από την εταιρεία του Makhzoumi, Future Pipe Industries Group Ltd, που έχει έδρα το Ντουμπάι, για το έργο του 63χρονου πρώην πρωθυπουργού ως μεσάζοντα.
Μέχρι στιγμής η πλευρά του προεδρικού υποψήφιου και του Λιβανέζου επιχειρηματία δεν έχουν σχολιάσει το δημοσίευμα
Από την πλευρά της η Total αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Pouyane να συναντήθηκε με τον Makhzoumi στο φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, όπου συνήθως έχει επαφές με δεκάδες ανθρώπους.
Ενώ φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας RIA Novosti δείχνουν Putin και τον Fillon στη συνάντηση με τον Makhzoumi, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Dmitry Peskov αρνήθηκε, πως ο Γάλλος προεδρικός υποψήφιος είχε διαδραματίσει κάποιο ρόλο στην οργάνωση της συνάντησης αυτής. «Άλλη μία ψεύτικη είδηση», είπε χαρακτηριστικά ο Peskov.
Η προεδρική εκστρατεία του Fillon έχει πληγεί σημαντικά από τις αποκαλύψεις για την αργομισθία της συζύγου του ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται δικαστική έρευνα.
Σύμφωνα με τη σύμβαση, που επικαλείται η γαλλική εφημερίδα, ο Fillon θα βοηθούσε τον Λιβανέζο επιχειρηματία να αποκτήσει πρόσβαση σε σημαίνοντα πρόσωπα και φορείς χάραξης πολιτικής στη Ρωσία, την Αλγερία, τη Γκαμπόν, και την Ακτή Ελεφαντοστού, καθώς και στις σημαντικότερες γαλλικές εταιρείες.

www.bankingnews.gr