Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βαρσοβία κατηγορεί τον Tusk για προδοσία με αφορμή τη συντριβή του πολωνικού αεροσκάφους στη Ρωσία το 2010

Η Βαρσοβία κατηγορεί τον Tusk για προδοσία με αφορμή τη συντριβή του πολωνικού αεροσκάφους στη Ρωσία το 2010
Μάλιστα ο Tusk κατηγορείται από τον Πολωνό υπουργό Άμυνας Antoni Macierewicz, πως έκλεισε συμφωνία με τον Ρώσο πρόεδρo
Βαριές κατηγορίες κατά του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk, πως συνεργάστηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, προκειμένου να βλάψει τα συμφέροντα της Πολωνίας, απευθύνει η Βαρσοβία με αφορμή τη συντριβή του αεροσκάφους στο Σμόλενσκ  της Ρωσίας το 2010 κατά την οποία σκοτώθηκαν ο τότε πρόεδρος της χώρας Lech Kaczynski και άλλοι 95 άνθρωποι.
Μάλιστα ο Tusk κατηγορείται από τον Πολωνό υπουργό Άμυνας Antoni Macierewicz, πως έκλεισε συμφωνία με τον Ρώσο πρόεδρο.
Το υπουργείο ειδοποίησε τη στρατιωτική διεύθυνση της εθνικής εισαγγελίας πως υποπτεύεται πως ο Tusk, τότε πρωθυπουργός της Πολωνίας, προέβη σε «κατάχρηση εμπιστοσύνης στις διεθνείς σχέσεις» της χώρας.
Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της σφοδρής πολιτικής σύγκρουσης ανάμεσα στο κυβερνών συντηρητικό κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS) και τον Tusk.
Μια εκπρόσωπος της εισαγγελίας επιβεβαίωσε ότι παρελήφθη η ειδοποίηση του υπουργείου, που ουσιαστικά κατηγορεί τον Tusk για προδοσία.
Έχει στη διάθεσή της 30 ημέρες για να αποφασίσει εάν θα διεξαγάγει έρευνα.
Ο Τουσκ απέρριψε τις κατηγορίες σε βάρος του, κάνοντας λόγο για «συναισθήματα και εμμονές».
«Δεν πρόκειται για ένα ζήτημα νομικής ή πολιτικής φύσης, αλλά μόνο για συναισθήματα και εμμονές», ανέφερε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
«Επομένως δεν είναι εντός των αρμοδιοτήτων μου να σχολιάζω υποθέσεις όπως αυτή».
Ηγέτης του PiS είναι ο δίδυμος αδελφός του, ο Yaroslav Kaczynski που θεωρείται ο ισχυρότερος πολιτικός στην Πολωνία και είναι ορκισμένος αντίπαλος του Tusk.
Η Πολωνία αποδείχθηκε απομονωμένη στη σύνοδο της ΕΕ νωρίτερα τον Μάρτιο του 2017 όταν ο Tusk, ένας κεντρώος πολιτικός, επανεκλέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, παρά την αντίθεση της Βαρσοβίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης