Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Αύξηση των επιτοκίων, πριν τη λήξη του QE, θα πλήξει την αξιοπιστία της ΕΚΤ

Nomura: Αύξηση των επιτοκίων, πριν τη λήξη του QE, θα πλήξει την αξιοπιστία της ΕΚΤ
Σύμφωνα με τη Nomura, η επόμενη κίνηση της ΕΚΤ θα είναι να επικοινωνήσει την πρόθεσή της για αποκλιμάκωση του προγράμματος
Την εκτίμηση ότι μία αύξηση των επιτοκίων του ευρώ, προτού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE), θα πλήξει την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και θα ασκήσει επιθετικές ανοδικές πιέσεις στο ευρώ, διατυπώνει η ιαπωνική επενδυτική τράπεζα Nomura.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, πρόωρη αύξηση των επιτοκίων θα πλήξει την αξιοπιστία της ΕΚΤ, ως «μαχητή» κατά του αποπληθωρισμού σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, κάτι που θα οδηγήσει το ευρώ σε σημαντική ενίσχυση.
Σύμφωνα με την ιαπωνική επενδυτική τράπεζα, η επόμενη κίνηση της ΕΚΤ προς την ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής που ασκεί θα είναι να επικοινωνήσει την πρόθεσή της για αποκλιμάκωση του προγράμματος.
Ωστόσο, υπογραμμίζει η Nomura, οι ανοδικοί κίνδυνοι για το ευρώ ενδέχεται να αποδειχθούν πιο σημαντικοί, αν στελέχη της ΕΚΤ συνεχίσουν να υπαινίσσονται ότι η δέσμευση στις οδηγίες που έχουν δώσει είναι ασθενής.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης