Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγωγή 1 δισ. δολ. της Commerzbank κατά της Bank of New York Mellon για «τοξικά» στεγαστικά ομόλογα

Αγωγή 1 δισ. δολ. της Commerzbank κατά της Bank of New York Mellon για «τοξικά» στεγαστικά ομόλογα
Η Commerzbank στράφηκε κατά της αμερικανικής τραπέζης, στο πλαίσιο του αδρανούς, αναποτελεσματικού της ρόλου της ως καταπιστευματοδόχου (trustee) σε 72 καταπιστεύματα στεγαστικών δανείων
Αγωγή της δεύτερης μεγαλύτερης γερμανικής τραπέζης Commerzbank κατά της αμερικανικής Bank of New York Mellon για τη διεκδίκηση αποζημίωσης τουλάχιστον 1 δισ. δολαρίων ζημίας που υπέστη η πρώτη από την αγορά - πριν τη χρηματο-οικονομική κρίση - «τοξικών» ομολόγων τιτλοποιημένων στεγαστικών χορηγήσεων υψηλού κινδύνου, επέτρεψε να κατατεθεί ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του δικαστηρίου, η Commerzbank αποκτά δικαίωμα να προσφύγει κατά της Bank of New York Mellon στη βάση της παραβίασης σύμβασης πώλησης και αμέλειας, καθώς και του νόμου περί συμβολαίων καταπιστευμάτων, στη βάση αντίστοιχης αγωγής που είχε καταθέσει τον Δεκέμβριο του 2015.
Η Commerzbank στράφηκε κατά της αμερικανικής τραπέζης, στο πλαίσιο του αδρανούς, αναποτελεσματικού της ρόλου της ως καταπιστευματοδόχου (trustee) σε 72 καταπιστεύματα στεγαστικών δανείων κατοικιών και σε κάποια άλλα αντίστοιχα σχήματα.
Σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα, η Bank of New York Mellon αδράνησε επί σειρά ετών και απλά παρακολουθούσε τα χρέη των στεγαστικών δανείων των καταπιστευμάτων να συσσωρεύονται, αντί να απαιτεί από τις τράπεζες που τα χορήγησαν να αγοράζουν πίσω προβληματικά δάνεια και να ασκεί πίεση στους δανειολήπτες να τακτοποιούν τα προβληματικά τους δάνεια ταχύτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης