Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Διαδήλωση κατά της αύξησης των φόρων στη Βηρυτό - "Δεν θα πληρώσουμε"

Reuters: Διαδήλωση κατά της αύξησης των φόρων στη Βηρυτό -
Η κυβέρνηση θέλει με την αύξηση των φόρων να δώσει περισσότερα στους δημόσιους υπαλλήλους
Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην κεντρική Βηρυτό την Κυριακή 19/3, ενάντια στην προτεινόμενη αύξηση των φόρων, με την οποία η λιβανέζικη κυβέρνηση σχεδιάζει να πληρώσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων που κινούνται ανοδικά, όπως μεταδίδει το Reuters.
Κουβαλώντας πανό και πλακάτ πάνω από 1.000 Λιβανέζοι γέμισαν την πλατεία Riad al - Sohl, τραγουδώντας "δεν θα πληρώσουμε" και ανεμίζοντας σημαίες της χώρας τους.
Αστυνομικοί έβαλαν φράγματα στις εισόδους των κεντρικών γραφείων της κυβέρνησης και της Βουλής κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, που ακολούθησε μικρότερες πορείες διαμαρτυρίας τις τρεις προηγούμενες μέρες.
Οι λιβανέζικες αρχές θέλουν να αυξήσουν τους φόρους, έτσι ώστε να αυξήσουν τις πληρωμές στον δημόσιο τομέα.
Οι βουλευτές ενέκριναν κάποιες αυξήσεις φόρων μέσα στην εβδομάδα, με πιο χαρακτηριστική την αύξηση κατά 1% της φορολογίας στις πωλήσεις.
Στις επόμενες εβδομάδες η Βουλή θα πρέπει να εγκρίνει κι άλλες αυξήσεις και ο πρόεδρος θα πρέπει να τις προσυπογράψει, πριν εφαρμοστούν.
Αρκετές κοινωνικές ομάδες και πολιτικά κόμματα ζήτησαν από τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να διαμαρτυρηθεί τις τελευταίες μέρες.
Το Χριστιανικό Κόμμα, αλλά και το Προοδευτικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, του οποίου ηγείται ο Walid Jumblatt έχουν αντισταθεί σθεναρά στους νέους φόρους.
Οι Σιίτες της Χεζμπολάχ εξέφρασαν επίσης την αντίθεσή τους για κάποιες από τις αυξήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης