Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Το 40% των νέων Γάλλων από 18 έως 24 ετών θα ψηφίσει την Marine Le Pen του Εθνικού Μετώπου

FT: Το 40% των νέων Γάλλων από 18 έως 24 ετών θα ψηφίσει την Marine Le Pen του Εθνικού Μετώπου
Το Εθνικό Μέτωπο είναι το πιο δημοφιλές στη Γαλλία στις  ηλικίες 18-24, προσεγγίζοντας το 40% των ψήφων, σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση του IFOP.
Το 40% των νέων γάλλων μεταξύ 18 και 24 ετών θα ψηφίσει Marine Le Pen του Εθνικού Μετώπου κυρίως γιατί οι νέοι είναι απογοητευμένοι από τις οικονομικές προοπτικές τους αναφέρουν οι Financial Times.
«Οι νέοι άνθρωποι είναι σε εξέγερση» αναφέρουν ορισμένοι νέου.
Είχαμε 50 χρόνια δεξιά και αριστερά και στο τέλος εκατομμύρια από εμάς είμαστε  άνεργοι, ζουμε σε συνθήκες φτώχειας, χωρίς σταθερές θέσεις εργασίας ή κατοικίας,  ήρθε η ώρα για μια αλλαγή στο σύστημα, ήρθε η ώρα για Marine Le Pen»
Το Εθνικό Μέτωπο είναι το πιο δημοφιλές στη Γαλλία στις  ηλικίες 18-24, προσεγγίζοντας το 40% των ψήφων, σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση του IFOP.
Το 21% υποστηρίζει τον κεντρώο υποψήφιο Macron και το 9% τον κεντροδεξιό Fillion.
Ένα τέτοιο επίπεδο στήριξης των νέων για ένα ακροδεξιό κόμμα αποτελεί έκλπηξη ενάντια πρόσφατων τάσεων σε άλλες χώρες.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2016  οι νέοι κινητοποιήθηκαν ενάντια στο Brexit.
Στις ΗΠΑ ο Donald Trump, με την πολιτική της αντι-παγκοσμιοποίησης, τα πήγε καλά με τους νέους ψηφοφόρους.
Στη Γαλλία, αντίθετα, οι νέοι συσπειρώνονται σε ένα κόμμα που έχει υποσχεθεί να καταπολεμήσει το ελεύθερο εμπόριο και την μετανάστευση.
Η αύξηση της υποστήριξης κατά τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακή: το 2012 το Εθνικό Μέτωπο το υποστήριζε το 18% των νέων.
Η Le Pen προηγείται στις δημοσκοπήσεις στον πρώτο γύρο έναντι του Φρανσουά Φιγιόν που έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα και του 39χρονου Macron, ο οποίος έχει μικρή πολιτική εμπειρία.
Οι νέοι είναι απογοητευμένοι.
Το 25% των νέων στην Γαλλία είναι άνεργοι.
Ο Joël Gombin, ένας Γάλλος πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής δεδομένων, λέει ότι η οικονομική κατάσταση έχει επιδεινωθεί για τους νέους στις αγροτικές περιοχές και όσους εγκαταλείπουν την εκπαίδευση φαίνεται ότι υποστηρίζουν το Εθνικό Μέτωπο.
Ένας δεύτερος λόγος για την υποστήριξή του Εθνικού Μετώπου μεταξύ των νέων είναι ότι δεν θυμούνται το έντονα ξενοφοβικό κόμμα της δεκαετίας του 1970.
Οι ψηφοφόροι πάνω από 65 ετών υποστηρίζουν το Εθνικό Μέτωπο με μόλις 17%. 
Κατά την τελευταία δεκαετία, και ιδιαίτερα από το 2011 υπό την ηγεσία της Le Pen, το κόμμα έχει προσπαθήσει να αναμορφώσει την εικόνα του.
Πλέον μιλούν για «μετανάστευση» και όχι «μετανάστες», για παράδειγμα και τονίζουν ότι θα αντιταχθούν στο «ριζοσπαστικό Ισλάμ» και όχι απλά «Ισλάμ».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης