Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Χάνει έδαφος ο αριστερός Hamon στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας

Reuters: Χάνει έδαφος ο αριστερός Hamon στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας
Στον πρώτο γύρο θα νικήσει η Le Pen me 26%, αλλά στον δεύτερο θα βγει πρόεδρος ο Macron με 62%, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση
Ο Γάλλος Σοσιαλιστής υποψήφιος Benoit Hamon συνεχίζει να χάνει έδαφος σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 18/3 και δείχνει ότι ο κεντρώος Emmanuel Macron είναι ο επικρατέστερος για πρόεδρος της Γαλλίας, μεταδίδει το Reuters.
Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση BVA για το Orange, ο Hamon υποχώρησε μία μονάδα στο 12,5%, κάτι που τον φέρνει τέταρτο στον πρώτο γύρο και αρκετά πίσω από τη Le Pen (26%), τον Macron (25%) και τον Fillon (19,5%).
O Ηamon που παρουσίασε όλο το μανιφέστο του αυτή την εβδομάδα, έχει χάσει 4,5% από τις αρχές Φεβρουαρίου 2017 και είναι μόλις μισή μονάδα μπροστά από τον αριστερό Jean Luc Melenchon.
Αμφότεροι έχουν αποκλείσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να αποσυρθούν από τις προεδρικές εκλογές, κάτι που σημαίνει ότι μία διχασμένη αριστερά πιθανότατα θα αποκλειστεί από τον δεύτερο γύρο που είναι ο πλέον κρίσιμος από το 2002, όταν ο πατέρας της Le Pen είχε προκριθεί τότε στις επαναληπτικές εκλογές.
Ο Fillon έχει χάσει επίσης έδαφος από τότε που το όνομά του μπλέχτηκε στο σκάνδαλο, που τον ήθελε να προσλαμβάνει τη γυναίκα του ως κοινοβουλευτική βοηθό του, αλλά στην πραγματικότητα εκείνη να πληρώνεται χωρίς να εργάζεται.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της BVA, ο Macron θα νικήσει στο δεύτερο γύρο τη Le Pen και μάλιστα με μεγάλη διαφορά (62% - 38%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης