Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Σημαντική εξέλιξη στη μάχη κατά του ευρωσκεπτικισμού η νίκη Rutte στην Ολλανδία

tags :
Citigroup: Σημαντική εξέλιξη στη μάχη κατά του ευρωσκεπτικισμού η νίκη Rutte στην Ολλανδία
Σύμφωνα με τους αναλυτές οι φωνές των λαϊκιστών θα παραμείνουν στο επίκεντρο καθόλη τη διάρκεια του 2017, καθώς ο εκλογικός κύκλος στην Ευρώπη μόλις ξεκίνησε
Σημαντική εξέλιξη στη μάχη κατά του ευρωσκεπτικισμού χαρακτηρίζει η Citigroup την εκλογική νίκη του κεντροδεξιού Mark Rutte, έναντι του ακροδεξιού G. Wilders.
Στο ημερήσιο σχόλιό της (16/03/2017) η αμερικανική επενδυτική τράπεζα διερωτάται εάν το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί σημάδι εν όψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία σχετικά με την πορεία της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου Marine Le Pen.
Η Citigroup χαρακτηρίζει σημαντικό το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις έπεσαν μέσα στην πρόβλεψη των αποτελεσμάτων στις ολλανδικές εκλογές, ιδιαίτερα μετά τις συνεχείς αποτυχίες στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2016 (Brexit, εκλογή Trump).
Σύμφωνα με τους αναλυτές οι φωνές των λαϊκιστών θα παραμείνουν στο επίκεντρο καθόλη τη διάρκεια του 2017, καθώς ο εκλογικός κύκλος στην Ευρώπη μόλις ξεκίνησε.
Ακολουθούν οι αναμετρήσεις στις τρεις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης , τη Γαλλία (Απρίλιο - Μάιο 2017), τη Γερμανία (Σεπτέμβριο 2017) και την  Ιταλία (πριν τον Φεβρουάριο του 2018).
Η απειλεί του λαϊκισμού παραμένει, ωστόσο δεν είναι τόσο έντονη, τονίζει η Citigroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης