Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οριακή αύξηση +0,1% στις λιανικές πωλήσεις τον Φεβρουάριο 2017

ΗΠΑ: Οριακή αύξηση +0,1% στις λιανικές πωλήσεις τον Φεβρουάριο 2017
Πρόκειται για τη μικρότερη άνοδο του κλάδου κατά τους τελευταίους έξι μήνες
Την ασθενέστερη άνοδο κατά τους τελευταίους έξι μήνες κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (15/3) στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου της χώρας, υποδεικνύοντας τη μετρίαση των καταναλωτικών δαπανών που συμβάλλουν στην οικονομία της χώρας.
Συγκεκριμένα, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +0,1% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2017, όταν και ο κλάδος είχε ενισχυθεί κατά +0,6%, με τα αποτελέσματα να βρίσκονται σε κοινή γραμμή με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων του Bloomberg.
Οι χαμηλές εισπράξεις στα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών, ένδυσης και πώλησης οχημάτων αποτέλεσαν σημαντικό δείγμα της μέτριας κατανάλωσης που σημειώθηκε κατά τους πρώτους δύο μήνες του έτους.
Παράλληλα, το Υπουργείο Εργασίας της χώρας εξέδωσε και τα στοιχεία που αφορούν τον ετήσιο πληθωρισμό, ο οποίοες ενισχύθηκε κατά 2,7% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2016, καταγράφοντας την ισχυρότερη άνοδο από τον Μάρτιο του 2012.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,1% την ίδια στιγμή που τον Ιανουάριο η άνοδος είχε διαμορφωθεί στο 0,6%.
Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου, η άνοδος στις πιέσεις των τιμών κατά την έναρξη του νέου έτους είχε ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη πτώση των δαπανών από το 2009.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης