Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu: Απειλές για μονομερή κατάργηση της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό

Cavusoglu: Απειλές για μονομερή κατάργηση της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό
«Η Ε.Ε. μας κρατά σε αναμονή για το θέμα. Αλλά η υπομονή μας δεν είναι δίχως όρια. Και οι πολίτες μας έχουν προσδοκίες για αυτό το ζήτημα. Αν δεν προχωρήσει η απελευθέρωση της βίζας, θα πάρουμε τα μέτρα μας σχετικά με τη συμφωνία»
Νέα προειδοποίηση για πιθανή κατάργηση της - ιδιαίτερα κρίσιμης για την Ελλάδα - συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό, έστειλε σήμερα Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 στις Βρυξέλλες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu.
Όπως ανέφερε, η συμφωνία θα καταρρεύσει αν δεν προοδεύσει το ζήτημα της απελευθέρωσης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ε.Ε..
Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που η τουρκική κυβέρνηση εξαπολύει προειδοποιήσεις και εκβιασμούς προς την Ε.Ε. για το ενδεχόμενο κατάργησης της συμφωνίας ανάσχεσης των προσφυγικών ροών από τα τουρκικά παράλια, τις τελευταίες ημέρες το ενδεχόμενο αυτό επαναλαμβάνεται συχνά, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της έντασης των διμερών διπλωματικών σχέσεων της Τουρκίας με την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Αυστρία και άλλες χώρες της Ε.Ε..
«Αν δεν προχωρήσει η απελευθέρωση της βίζας, θα λάβουμε τα μέτρα μας αναφορικά με τη συμφωνία για τους πρόσφυγες. Αυτή περιελάμβανε τη μετανάστευση, την επανεισδοχή και την απελευθέρωση της βίζας. Εχουμε σεβαστεί κάθε μία από αυτές και αν η Ευρώπη δεν καταργήσει τη βίζα [για τους Τούρκους πολίτες που μεταβαίνουν στην Ε.Ε.], θα κάνουμε αυτό που πρέπει από την πλευρά μας», είπε ο
Cavusoglu, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.
«Η Ε.Ε. μας κρατά σε αναμονή για το θέμα. Αλλά η υπομονή μας δεν είναι δίχως όρια. Και οι πολίτες μας έχουν προσδοκίες για αυτό το ζήτημα. Αν δεν προχωρήσει η απελευθέρωση της βίζας, θα πάρουμε τα μέτρα μας σχετικά με τη συμφωνία», ξεκαθάρισε ο Cavusoglu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης