Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Για τους traders, η αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου αύριο (15/3) έχει κλειδώσει

Business Insider: Για τους traders, η αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου αύριο (15/3) έχει κλειδώσει
Η νομισματική επιτροπή της Fed (FOMC) αναμένεται ότι θα αυξήσει το εύρος των επιτοκίων κατά 0,25 μονάδες βάσης στο 0,75%-1%
Πεπεισμένοι ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) θα ανακοινώσει αύριο, Τετάρτη 15 Μαρτίου, την αύξηση του εύρους των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου είναι πλέον οι traders.
Όπως αναφέρει το αμερικανικό Business Insider, η πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Μαρτίου, με βάση σχετικό δείκτη του Bloomberg ανήλθε την περασμένη εβδομάδα σε 100%, ενώ σήμερα, με βάση τον δείκτη του CME Group στο 93%.
Οι πιθανότητες άρχισαν να αυξάνονται μετά τις υποστηρικτικές δηλώσεις πολλών αξιωματούχων της Fed, μεταξύ των οποίων της προέδρου Janet Yellen και του αντιπροέδρου Stanley Fischer.
Επιπλέον, για τους traders σημαντική εξέλιξη προς την αύξηση των επιτοκίων ήταν και τα πρόσφατα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, τα οποία διέψευσαν επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις.
Μάλιστα, εκτιμάται ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων, παρότι ο πληθωρισμός παραμένει κάτω από τον στόχο του 2%.
Η νομισματική επιτροπή της Fed (FOMC) αναμένεται ότι θα αυξήσει το εύρος των επιτοκίων κατά 0,25 μονάδες βάσης στο 0,75%-1%.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης