Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο η Wall Street, που δέχεται πιέσεις από την πτώση του πετρελαίου

Στο κόκκινο η Wall Street, που δέχεται πιέσεις από την πτώση του πετρελαίου
Η αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου φαίνεται να έχει κλειδώσει και ζητούμενο είναι πλέον το πόσες φορές θα αυξηθούν τα επιτόκια του δολαρίου εντός του 2017
Στο κόκκινο βρίσκεται η Wall Street στην εκκίνηση της σημερινής, Τρίτη 14 Μαρτίου, συνεδρίασης, με τους δείκτες να δέχονται πιέσεις από την απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου.
Πιο συγκεκριμένα, υπό κατάρρευση βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα οι τιμές του πετρελαίου, καταγράφοντας μάλιστα χαμηλά τεσσάρων ετών, μετά τα μηνιαία στοιχεία παραγωγής του ΟΠΕΚ, τα οποία έδειξαν άνοδο στην παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας για τον Φεβρουάριο του 2017.
Συγκεκριμένα, περί τις 4:35 μ.μ. το Brent υποχωρεί κατά -1,42% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 50,62 δολ. ανά βαρέλι, ενώ ισχυρότερη είναι η πτώση στο αργό, το οποίο υποχωρεί κατά -1,84% στα 47,51 δολ. ανά βαρέλι.
Κατά τη διάρκεια της μηνιαίας έκθεσής του, ο ΟΠΕΚ ανέφερε μείωση της παραγωγής κατά 139,5 χιλ. βαρέλια ημερησίως, στα 31,96 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Ωστόσο, η Σαουδική Αραβία, η οποία ηγείται της προσπάθειας του Οργανισμού ανέφερε άνοδο της ημερήσιας παραγωγής της, κατά 263,3 χιλ. βαρέλια, στα 10,01 εκατ. βαρέλια συνολικά, παρά της διαβεβαιώσεις της ότι οι περικοπές που έχει πραγματοποιήσει είναι μεγαλύτερες απ' αυτές που είχε ανακοινώσει αρχικά.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο και στη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής (FOMC) της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed), η οποία ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο (15/3).
Η αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου φαίνεται να έχει κλειδώσει και ζητούμενο είναι πλέον το πόσες φορές θα αυξηθούν τα επιτόκια του δολαρίου εντός του 2017.
Στα της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,36%, στις 20.806,38 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq βρίσκεται στις 5.837,24 μονάδες, με πτώση 0,66%.
Απώλειες 0,53% σημειώνει ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500, στις 2.360,83 μονάδες.



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης